Annons

Telehagen trea i Snapphanerallyt

Erik Telehagen och Björn Jonasson från Växjö ligger trea i JSM efter de inledande två sträckorna av Snapphanerallyt. Totalt leder storfavoriten Per-Gunnar Andersson från Årjäng. Tobias Söderqvist från Årsunda, tillsammans med Jesper Johansson från Ryd, leder klass 2WD.
HÄSSLEHOLM • Publicerad 19 augusti 2016
Erik Telehagen och Björn Jonasson ligger på tredje plats i JSM trots problem med ett styrstag. Foto: Bengt Johansson
Erik Telehagen och Björn Jonasson ligger på tredje plats i JSM trots problem med ett styrstag. Foto: Bengt Johansson

Snapphanerallyt inleddes med två specilasträckor på asfalt på Garnisonen i Hässleholm. Den stora publiken fick se P-G Andersson utklassa det övriga startfältet.

Jerker Axelsson från Trollhättan är 6,5 sekunder efter medan Joachim Grahn från Simrishamn är 7,5 sekunder bakom.

Annons

Anders Karlsson från Säffle leder den otrimmade fyrhjulsdrivna klassen sedan Joachim Carlström från Gullabo tvingars bryta med problem med laddtrycket till turbon. Karlsson är sjua totalt.

Tobias Södersqvist och Jesper Johansson ligger på totalplaceringen efter Karlsson och har gjort en imponerande körning. Pelle Wién och Daniel Röjsel leder varsin JSM-klass medan Mattias Ledin toppar 2WD Otrimmat.

Erik Telehagen har gjort en mycket fin körning och ligger trea i JSM trots problem med ett styrstag.

– Jag vågade inte riktigt lita på det och bromsade alldeles för tidigt, men det lagar vi i kväll, sa Erik efter målgång på SS2.

Mattis Olsson från Lessebo, Tillsammans med Marcus Sundh från Älmhult, ligger på en fin femte plats i klass 2WD. Mattis spurtade förbi Robin Sandberg från Ryd och Pecka Svensson från Växjö på SS2. Robin och Pecka ligger nu på sjunde plats.

Bengt Johansson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons