Annons

Thorsby om straffen: "Miljöskadad från Italien"

Straff eller inte straff – straff blev det.
Nu medger Morten Thorsby att han föll aningen dramatiskt.
Fotboll • Publicerad 8 juni 2022
Sveriges Emil Krafth och Norges Morten Thorsby under söndagens fotbollsmatch i Nations League på Friends arena.
Sveriges Emil Krafth och Norges Morten Thorsby under söndagens fotbollsmatch i Nations League på Friends arena.Foto: Christine Olsson/TT

Thorsby, till vardags i italienska Sampdoria, visade på tisdagen upp ett sår för norska medier, ett bevis på att det var kontakt mellan honom och Emil Krafth i den omdiskuterade straffsituationen från Nations League-mötet mellan Sverige och Norge i söndags (2–1 till Norge).

– Grejen är den att han (Krafth) sätter ut vänsterfoten vilket gör att min målchans försvinner, för jag kommer ur balans och ramlar. För mig är det straff, säger Thorsby till NRK.

Annons

26-åringen berättar även att han aldrig trodde att uppståndelsen kring situationen skulle bli så pass stor som den har blivit.

– Det kan dömas åt båda hållen, det förstår jag. Det ser jag med efter tv-bilderna. Jag får väl erkänna att jag förstärkte lite, jag kanske är lite miljöskadad från Italien, det får jag ta.

Efter situationen har många arga svenskar tagit sig tid till att skriva till norrmannen.

– Det kan hända att några gått över gränsen. Det är bara att läsa kommentarerna på Instagram, men det spelar ingen roll. Det viktiga är vad som skedde. Jag vill inte bli kallad för filmare, för det är jag inte. Jag står för fair play till hundra procent.

Norge toppar Nations League-gruppen före Serbien, Sverige och Slovenien.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons