Annons

Thour tog sig vidare

Ännu ett SM-arrangemang i Strandbjörkshallen drog igång på torsdagen. Då spelades de inledande kvalmatcherna i junior-SM, 18 år, och ungdoms-SM, 21 år.
Sport • Publicerad 23 februari 2012
Ambitiöse Växjö TS-junioren Robin Thour var en av hemmaspelarna som vann i första kvalomgången i junior-SM.Foto: Per-Erik Sandebäck

193 tennisspelare deltar och glädjande nog rapporterades få walk over-matcher under första tävlingsdagen.

– Allt har gått enligt planerna. Som arrangör är det relativt enkelt att genomföra ett SM inomhus. Då slipper vi ju regnuppehållen, konstaterade tävlingsledaren Åke Magnusson i Växjö TS.

Annons

Hans klubb har nu hand om tredje upplagan av SM för de aktuella åldersgrupperna. Funktionärsstaben på Växjös söder är intrimmad.

Ett tiotal VTS-juniorer var i aktion i kvalets första omgång. Killgänget med Oliver Nilsson, Michael Beigart, Samuel Rosqvist, Oscar Hovhammar och Robin Thour avancerade utan att tappa set.

Bland flickorna tog sig Matilda Heinonen vidare.

På lördagen börjar huvudtävlingarna. I de båda 18-årsklasserna finns tyvärr bara en direktkvalificerad från Växjö TS. Hemmahoppet Olle Thestrup möter Salks Vincent Eriksson.

I 21-årsklasserna ser det bättre ut med VTS-ögon. I herrarnas lottning är Viktor Odenbrink andraseedad och börjar mot en kvalspelare. Inne i tävlingen är också Christoffer Appelgren, Pontus Kumlin och Fredrik Öhrn.

Ingen i den trion gick på någon seedad i lottningsträdet.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons