Annons

Tidigare "Bajen"-stjärna klar för IFK Göteborg

IFK Göteborg är i sportslig kris. Då plockar klubben in den förre Hammarby-anfallaren Astrit Selmani på lån. Det bekräftar klubben på sin webbplats.
Fotboll • Publicerad 11 augusti 2023
Tidigare Hammarby-spelaren Astrit Selmani är klar för IFK Göteborg. Arkivbild.
Tidigare Hammarby-spelaren Astrit Selmani är klar för IFK Göteborg. Arkivbild.Foto: Fredrik Persson/TT

Anfallaren kommer från israeliska Hapoel Be'er Sheva på lån. Lånet sträcker sig över resten av säsongen.

"Jag vet vad som krävs för att prestera i en storklubb som IFK Göteborg och jag vet att det är i ett utmanande läge som jag kommer till klubben. Men det är en utmaning jag är extremt motiverad inför", säger Selmani till klubbens webbplats.

Annons

IFK Göteborg ligger näst sista i allsvenskan, och har gjort minst antal mål i serien efter 18 omgångar. Upp till säker mark har klubben fyra poäng.

År 2020 blev Selmani tvåa i den allsvenska skytteligan, efter att ha noterats för 15 mål för nykomlingen Varberg.

Därefter flyttade han till Hammarby och vann Svenska Cupen. Det blev dock aldrig någon fullträff i Hammarby för Selmani som totalt gjorde 21 mål på 57 matcher.

Förra sommaren, efter drygt ett och ett halvt år i "Bajen", såldes han till den israeliska storklubben Hapoel Be’er Sheva.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons