Annons

Tidigare guldtränaren tar över Linköping

Från Kanadas landslag till damallsvenskan. Det steget tar Andrée Jeglertz nästa säsong.
Han är klar som ny tränare i Linköpings FC – där ambitionen är att ta SM-guldet inom tre år.
Fotboll • Publicerad 5 november 2020
Andrée Jeglertz, här i rollen som Kanadas assisterande förbundskapten, tränar Linköpings FC de kommande säsongerna. Arkivbild.
Andrée Jeglertz, här i rollen som Kanadas assisterande förbundskapten, tränar Linköpings FC de kommande säsongerna. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

"Andrée Jeglertz har de erfarenheter och egenskaper som behövs för att kunna uppfylla föreningens högt ställda målsättningar. Vi siktar mot toppen. I Andrée får vi en helhet, med rätt verktyg och synsätt som passar våra ambitioner framåt. Han har också ett stort nätverk världen över som kommer gynna LFC", säger Linköpings FC:s ordförande Paul Lindvall i ett pressmeddelande.

Jeglertz har senast jobbat som assisterande förbundskapten för Kanadas landslag.

Annons

Han var guldtränare i Umeå IK under klubbens storhetsperiod. Under Jeglertz tog Umeå fyra guld och ett silver 2004–2008. Han var också förbundskapten för Finlands damlandslag och tog landet till EM 2013.

På herrsidan har han varit tränare för Djurgårdens IF.

"Jag ser verkligen fram emot att komma till Linköpings FC. Föreningens ambition att utmana om SM-guldet och spel i Europa tilltalar mig mycket, men också viljan att skapa en hållbar förening och framtid där vi utvecklar unga spelare till att bli elitspelare genom en röd tråd i föreningen", säger Jeglertz.

Olof Unogård och William Strömberg leder Linköping säsongen ut. Jeglertz är kontrakterad från den 1 januari och tre år framåt.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons