Annons

Tigrarna tuggade fram tung vinst

I helgen spelas XL Bygg Cup i Nelson Garden Arena i Tingsryd. Under fredagskvällen spelade TAIF sin första match mot Visby/Roma med slutresultat 6–3. Men det fanns många aspekter som kunde vänt resultatet till förlust.
– Vi startar lite tafatt och de krigar mer än vad vi gör, konstaterar Martin Karlsson, tränare.
Sport • Publicerad 30 augusti 2014
Olof Svensson klappar om Filip Owesson efter 5?3-målet i powerplay.
Olof Svensson klappar om Filip Owesson efter 5?3-målet i powerplay.Foto: Urban Nilsson

Med tre veckor kvar till seriepremiär deltar Tingsryds AIF i XL Bygg Cup som spelas i Nelson Garden Arena i Tingsryd. En cup med träningsmatcher för att ta tempen på försäsongsformen.

– Jag tycker att det känns okej. Det finns bitar i dag som vi inte är nöjda med, vi började fuska lite i vissa situationer och tappade med skridskoåkningen som gjorde att vi inte presterade fullt ut. Även om vi vann så har vi en del att jobba med, säger Martin Karlsson.

Annons

Hemmalaget inledde något defensivt och bevakande istället för att gå på attack. Det syntes i den första perioden att det var träningsmatch då det bjöds på få kontringar, närkamper och omställningar. Även avsluten på mål var rätt så lätträknade.

– Vi startar lite tafatt och de krigar mer än vad vi gör. Vi åker mest omkring utvändigt och spelarna vill inte gå in närkamper, och då blir spelet också därefter, summerar Karlsson.

– Däremot så tycker jag att vi gör det bra i de tio sista minuterna i första perioden, vi jobbar oss in mer och mer i matchen och det är det som också resulterar i att vi kan göra 1–0 och 2–0, säger han.

Trots träningsmatch , som ofta har något negativt hängande över sig, var stämningen hög inne i ishallen. TAIF:s hejaklack var heta och försökte göra allt för att höja tempen på sina kamrater på isen. Dock skulle det dröja en hel period innan det gav rejäl utdelning.

– Vi var inte riktigt beredda på Visby/Romas tuffa spel, de fullföljer alla sina framspel och lyfter det högt. Även om vi utökar till 3–1 så tappar vi ledningen spelmässigt och missar i situationer, förklarar Karlsson efter matchen.

– Ett stort problem i dag var våra byten som inte fungerade. Vi måste fungera i alla enheter och när vi inte gör det som i den andra perioden, då tappar vi i spelet, berättar Karlsson.

Visby/Roma var en ny erfarenhet för honom och TAIF och även om 6–3 är en stark seger resultatmässigt var matchen bitvis betydligt jämnare än så. Inför starten av den tredje perioden stod det tre lika och Visby/Roma höjde antalet skott på mål rejält.

– Jag har aldrig tidigare sett Visby/Roma spela, så det var något nytt och lärorikt för oss. Går vi in och krigar i varje närkamp som de gör och lyckas med våra byten, då kan vi lyckas, säger Karlsson.

Matchen slutar sedan just 6–3 när Tingsryd gör det sista målet med endast 2 minuter kvar av tredje perioden.

– Det vi ser nu är att vi saknar i just de bitar vi inte tränat så mycket på, men förhoppningen är att helgens kommande matcher ska bjuda på bättre spel och att vi ska kunna utveckla de områden där vi ser att vi missar, det är ju det träningsmatcher är till för. Men däremot så har vi ju ändå en vinst, och med match på lördag och match på söndag, så är målet att försöka vinna de också, säger Karlsson förväntansfullt.

Josefin Lundin
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons