Tingsryd blev nollat i Västervik

Tingsryds AIF förlorade sin sista match för säsongen. Det blev 0–3 i baken mot Västervik som förlorade striden om förstaplatsen mot AIK på målskillnad.
Publicerad 14 mars 2017

Niklas Rubin storspelade i Taifkassen och utespelarna krigade hårt, men det räckte inte mot Västervik som var det bättre laget.

Västervik hade kommandot under stora delar av första perioden, men tack vare ett stort målvaktsspel av Niklas Rubin och ett hårt jobb av Tingsryds utespelare var det mållöst när lagen gick ut till den första pausen.

I inledningen klarade Taif ett boxplay när Måns Nermansson satt utvisad. I den sjätte respektive tionde minuten hade Västervik ramträffar, Victor Lindman prickade stolpen och Mats Josten Fröshaug ribban. Den sistnämnde var också nära att göra mål i den 16:e minuten men han lyckades inte överlista Niklas Rubin i Taifkassen. Västervik hade även en jättechans i första periodens slutsekunder.

Bästa Tingsrydsläget under de första 20 minuterna hade Adam Schmidt.

Skotten i första perioden var 11–2.

I andra perioden fick Västervik utdelning två gånger om och det var Victor Öhman, med nummer 26 på tröjan, som gjorde båda målen. 1–0 efter 2.04 sedan Olle Liss assisterat med en smart tekning. 2–0-målet kom när det hade spelats 9.38.

När Västervik hade Dan Pettersson utvisad var det nära ett Taifmål då Christopher Bengtsson styrde Daniel Norbes skott.

I den 15:e minuten kom Västerviks Victor Öhman, med nummer 11 på tröjan, solo. Han lyckades dock inte få in pucken då Niklas Rubin gjorde en jätteräddning.

Med tio sekunder kvar av andra perioden fick Västerviks Jacob Tenemyr ett mål bortdömt efter videogranskning. Anledningen till att målet inte godkändes var spel med för hög klubba.

Skotten i andra perioden var 12–7.

Bara 53 sekunder in i tredje perioden fixade veteranen Conny Strömberg 3–0 för Västervik och då blev uppförsbacken alltför tung för Tingsryd.

Med 1.45 kvar av tredje plockade Västervik ut målvakten Jonas Fransson då det fordrades minst ett fjärde mål i striden om förstaplatsen med AIK. Men Niklas Rubin satte stopp för Västerviks jakt på fler mål.

AIK, som vann med 5–2 mot Almtuna, tog därmed hem slutspelsserien på målskillnad och gick vidare till playoffmöten med BIK Karlskoga.

För Västervik, och Tingsryd, tog säsongen slut på tisdagskvällen.

Skotten i tredje perioden var 10–4 och totalt blev det 33–13.