Tingsryd fick inte hål på säker Västeråsmålvakt

Ibland kan ishockeyn vara grym.
Som när Tingsryd under halva matchen dominerade kraftigt, men ändå kammade noll mot Västerås. Gästerna lämnade Nelson Garden Arena med 0–1 i hockeytrunken på väg mot Västmanland.
Sport • Publicerad 25 oktober 2012

– Vi hade ingen medstuds. Det syntes där ute att vi inte fått poäng, trots att vi spelat bra, mot slutet. För att göra mål måste man ha självförtroende och lite hjälp av slumpen, säger Tingsryds tränare Petter Nilsson.

– Jag ska inte skylla förlusten på otur. Sådant brukar jämna ut sig under en hel säsong, men just nu känner jag mig bara ruskigt besviken.

Första perioden blev en uppvisning i puckhållande och fartfyllt spel från Tingsryds sida. De första 15 minuterna måste vara Tingsryds bästa inför hemmapubliken (1 910 för aftonen) den här säsongen.

Men problemet var ett enda. Taif-forwards fick inte hål på säkre och lugne Västeråsmålvakten Lars Johansson.

Lars som var lika bra i de följande två perioderna och totalt räddade 30 skott.

I andra periodens mitt svängde matchbilden.

Tingsryds Jarkko Oikarinen brände en jättechans och i anfallet efter satte Matt Fornataro matchens enda mål efter ett anfall där hela första kedjan var inblandad.

Den sekvensen, 10.42 på klockan, blev avgörande för var de tre pinnarna skulle hamna.

– Om vi gjort första målet är jag säker på att vi hade vunnit, säger Petter Nilsson. Efter 0–1 tappade vi ruskigt med energi och Västerås började uppträda rejälare och vann närkamperna.

Tredje perioden gav inte Tingsryd mycket att glädjas över. Västerås försvarade sig och rensade framför sin målvakt.

Efter matchen var Västerås-tränaren Joakim Fagervall ett enda leende.

– Jag var jätteglad över att vi hade 0–0 efter första perioden. Jag räknade till att Tingsryd hade fyra-fem vassa chanser, men i andra blev vi bättre. Vi vände spelet snabbare och hittade en väg ut ur egen zon, summerar Joakim Fagervall.

Han kom också in på ämnet Tingsryds sargade självförtroende.

– Det som avgjorde var kanske att vi hade lite mer av den varan än hemmalaget. Det var mycket starkt av mina spelare att ta en trepoängare i en ruggigt svår bortamatch.

Tingsryds målvakt Viktor Fasth gjorde en bra match och av kedjorna var den med Pontus Netterberg, Jacob Nilsson och Filip Owesson den bästa. Filips första halva av matchen var grym då han vaskade fram chans på chans.

Mike Santorelli, lockoutad från Florida Panthers i NHL, har nu hemmadebuten avklarad.

Vad tyckte tränare Nilsson om hans insats?

– Mike började bra som hela laget. Mike har goda kvalitéer, är kvick i aktionerna, och blir ännu bättre efterhand.

För att göra mål måste man ha självförtroende och lite hjälp av slumpen.

vägg i västeråsmålet Lars Johansson gjorde en bra match i Västerås mål och såg till att Taifs spelare tvingades gå mållösa av planen. Här försöker Jordan Smotherman överlista honom utan resultat. Foto: Christian Pettersson, Pic-Agency.com