Annons

Tingsryd i ekonomisk kris

Ishockey • Publicerad 16 december 2020
Tingsryd, här i en match mot svartklädda AIK, har hamnat i ekonomisk kris. Nu hoppas den hockeyallsvenska klubben klara sig genom en nyemission. Arkivbild.
Tingsryd, här i en match mot svartklädda AIK, har hamnat i ekonomisk kris. Nu hoppas den hockeyallsvenska klubben klara sig genom en nyemission. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Hockeyallsvenska Tingsryd är i ekonomisk kris på grund av coronapandemin. Pengarna räcker bara till årsskiftet och nu hoppas klubben att en nyemission ska bli räddningen, skriver Smålandsposten.

– Vi har pengar så att vi klarar oss fram till nyår. Jag ser inte att vi kan driva verksamheten mycket längre än till dess. Jag skulle vilja säga att en lyckad nyemission är avgörande för Taifs fortsatta existens, säger ordföranden Jan Pyrell till tidningen.

Annons

Tingsryd måste få in sex miljoner kronor för att överleva, nyemissionen hoppas man ska ge fyra miljoner och två miljoner genom permitteringar och statliga bidrag.

Tingsryd ligger på nionde plats i hockeyallsvenskan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons