Annons

Tingsryd klart bäst i derbyt

Tingsryds AIF har ett bättre J 20-lag än Växjö Lakers.
Det kan konstateras efter tisdagskvällens 5–1-seger i Nelson Garden Arena och Taif:s tredje derbyseger av fyra möjliga.
Sport • Publicerad 3 januari 2012
Det var inte många i Nelson Garden Arena som såg Hannes Johansson fjärde Taifmål mot Växjö Lakers.
Det var inte många i Nelson Garden Arena som såg Hannes Johansson fjärde Taifmål mot Växjö Lakers.Foto: Per-Erik Sandebäck

– Vi gjorde en gedigen laginsats och jag tycker att vi var det klart bättre laget, sa Taiftränaren Mikael Nilsson.

– Framförallt var Tingsryd bättre i försvarsspelet. Vårt spel utan puck i egen zon var inte bra, sa Lakerstränaren Johan Thelin.

Annons

Gårdagens lokalderby var första matchen i en serie där elva lag slåss om platser i den nya riksserie som Hockeyligan satsar på nästa säsong. Riksserien J 20 Superelit ska bestå av 20 lag och elitserieföreningarna juniorlag har givna platser.

En konsekvens av kvalificeringsreglerna kan därmed bli att Taif missar en plats i riksserien, även om man kommer före Växjö Lakers i den nu pågående fortsättningsserien.

– En konstig regel, men vi är inte där än, tycker Mikael Nilsson vars förening diskuterar om det finns ekonomi för att vara med i en riksserie där resorna är långa och kostsamma.

– Det diskuteras hela tiden och det är många i Taif som sliter för att få ihop alla delar. Vi har ett J 18-lag att tänka på också.

Johan Thelin, däremot, tvekar inte på ett Lakersdeltagande i riksserien.

– Som elitserieförening vill vi absolut ha ett juniorlag på högsta nivå. Vi har redan nu långa resor, exempelvis till Umeå och Luleå.

Diskussionerna om riksserien kommer säkert att vara många och långa i flera klubbar framöver och det lär finnas anledning att återkomma i ämnet.

I gårdagens match mellan Taif och Lakers vimlade det förstås om hockeytalanger. Till exempel mönstrade tigrarna ett lag där Kevin Karlsson, Jacob Nilsson och Simon Dahl spelat allsvenska matcher den här säsongen.

Och i Lakers laguppställning fanns målvakten Andreas Hörberg och Robin Dahse, som satt på bänken i elitseriematchen mot Brynäs, samt Sebastian Nilsson som var med i Lakers elitserietrupp mot Linköping. Hörberg var båsöppnare i går vilket kan tolkas som att han får samma uppgift i morgondagens elitseriematch mot Djurgården. Martin Gerber är som bekant skadedrabbad.

Om Sebastian Nilsson och Robin Dahse finns med i truppen mot Djurgården återstår att se. Sebastian ska vara med på Lakers A-lagsträning i dag och det tyder på att i alla fall han finns med bland de stora grabbarna i morgon.

Annons

– Jag tycker att både Sebastian och Robin gjorde en bra match mot Tingsryd, sa Johan Thelin.

I Taif fanns det fler utropstecken. Christoffer Törngren, som gjorde ett mål och två assist, var det största. Han bildade en giftig kedja med Roberto Gliga och Hannes Johansson.

Extra bra i Taif var också Emanuel Mejrud, Kevin Karlsson och Johan Dånge.

Christoffer Törngren, Roberto Gliga, Simon Johansson, Hannes Johansson och Anton Högberg gjorde Tingsryds mål medan Ronny Hansson nätade för Växjö Lakers.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons