Tingsryd nollat igen

0–7 hemma mot Växjö i måndags.
0–5 borta mot Malmö i kväll.
Tingsryds AIF har det otroligt tungt i allsvenskan just nu.
Sport • Publicerad 2 februari 2011
Foto: 

Tredje perioden

5–0 (9.24) Nichlas Hardt (Emil Carnestad, Carl Söderberg).

Analys: Joakim Fagervall, Taifs coach, ändrade om rejält i formationerna och spelade på tre backpar, tre centrar och fyra ytterforwardspar. Det renderade i att Teemu Elomo, Janos Vas och Harlan Pratt inte fick någon speltid alls.

Annars var det en ganska avslagen period där Malmö glimtade till lite ibland och då skapade stort tryck i Tingsryds zon.

Och det blev ytterligare ett mål för hemmalaget, då Nichlas Hardt styrde in sitt hattrick.

Tingsryds bästa chans i matchen kom då Jan Öberg kom fri i början av perioden.

Skott: 10–7. Totalt: 35–21.

Andra perioden

2–0 (10.22) Nichlas Hardt, spel fyra mot fem.

3–0 (12.08) Ossi-Petteri Grönholm (Robin Alvarez), spel fyra mot fem.

4–0 (16.10) Nichlas Hardt (Carl Söderberg).

Analys: Taif jämnade ut spelet något första halvan av perioden och fick ett utmärkt läge att kvittera i powerplay, då Marcus Olsson drog på sig en 2+2-utvisning.

I stället för bortamål avgjorde Malmö matchen med två (!) mål i boxplay.

Först missade Harlan Pratt att stoppa en puck på offensiv blålinje. Pucken gick mellan hans ben och Nichlas Hardt avancerade och satte 2–0 från kanten.

Även 3–0 kom på kontring efter slarv av Teemu Elomo i anfallszon. Robin Alvarez sköt och returen hamnade rätt ut till Ossi-Petteri Grönholm som fick öppet mål.

4–0 styrde Hardt in framför Victor Tisell i Tingsryds mål.

Taif har fortfarande otroligt svårt att skapa riktigt bra chanser.

Skott: 12–8.

Första perioden

1–0 (7.03) Ponthus Westerholm.

Analys: Tingsryd hänger inte med överhuvudtaget i Malmö Arena och underläge 0–1 är ett mycket smickrande resultat för Taif.

Malmö har dominerat perioden och är allt som oftast i anfallszon. Hemmalaget är betydligt rappare i skridskoåkningen och chanserna har radats upp.

Flera gånger har pucken varit fri i eller runt Victor Tisells målområde. Lägg därtill ett stolpskott och ett par frilägen för Malmö.

Målet kom efter ett felpass från Harlan Pratt i mittzon. Ponthus Westerholm fick pucken av Taifs back och kom i ett två-mot-ett-läge, där han hittade luckan mellan benen på Victor Tisell.

Offensivt har det sett väldigt blekt ut för Tingsryd.

Skott: 13–6.

Inför matchen

Tero Leinonen startade i måndagens derby mot Växjö. Den finländske målvakten stod två perioder och släppte in fem mål, innan Victor Tisell hoppade in (två insläppta mål). Joakim Fagervall, Tingsryds tränare, väljer att ge Tisell chansen mot Malmö och kommenterade valet så här:

– Han har sett oerhört vass ut på träning.

I övrigt kommer Henrik Thegel att spela med Tomas Lundström och Janos Vas, Matt Davidson bildar kedja med Victor Rollin-Carlsson och Olof Einarsson och Markus Molin går in som center i fjärdekedjan, i stället för Fredrik Hansson. Trion Teemu Elomo, Jari Kauppila och David Fredriksson fortsätter att utgöra en kedja.

Bland backarna flyttas Christopher From-Björk upp och hamnar bredvid Julius Larsson, men även Juha Gustafsson får istid då Tingsryd kommer att spela med sju backar och fyra kedjor.

Malmö gör, på grund av att handbolls-VM spelats i Malmö Arena, sin första hemmamatch sedan den 11 januari. De tillhör ett av allsvenskans bästa hemmalag och har sex raka segrar (målskillnaden 21–4).

Tingsryd har i sin tur inte tagit en enda trepoängare i år och ingen seger efter ordinarie tid på bortais på hela säsongen.

– Det blir jävligt tufft, säger Joakim Fagervall.

Tingsryds tränare meddelar även att Pekka Saarenheimo, centern från Södertälje, inte kommer att spela mer den här säsongen. Han har fått spelförbud av läkarna efter sviterna av den hjärnskakningen han ådrog sig tidigare i år.

Tingsryd lag i kväll:

Victor Tisell (Tero Leinonen) - Robin Jacobsson, Tom Koivisto, Teemu Elomo, Jari Kauppila, David Fredriksson – Jan Öberg, Harlan Pratt, Janos Vas, Tomas Lundström, Henrik Thegel – Christopher From-Björk, Julius Larsson, Olof Einarsson, Victor Rollin-Carlsson, Matt Davidson – Juha Gustafsson, Simon Stark, Markus Molin, Henrik Bankelius. Extraforward: Fredrik Hansson.

Per Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.