Annons

Tingsryd släpper Erik Hjalmarsson

Erik Hjalmarsson lämnar Tingsryd. Utlåningen till Olofström har nu blivit till ett permanent kontrakt över en och en halv säsong.
Sport • Publicerad 9 december 2010
Erik Hjalmarsson lämnar Tingsryd.
Erik Hjalmarsson lämnar Tingsryd.Foto: 

Den 27-årige forwarden, bror till Gustav i Växjö Lakers och Simon i elitserielaget Luleå, kom till Tingsryd inför årets säsong. Med allsvenska meriter från Halmstad, Nybro och proffsår i Danmark, Norge och Frankrike skulle han hjälpa det färska allsvenska laget. Men det blev bara 17 matcher och tre poäng.

Tre matcher under hösten har Erik Hjalmarsson varit utlånad till Olofström. På dessa fixade han åtta poäng och inför onsdagens match mot Kungälv blev kontraktet klart.

Annons

– Vi har överens ett tag, men det blev slutgiltigt i dag (läs i onsdags), sade Erik Hjalmarsson till BLT efter matchen mot Kungälv.

I första matchen som Olofströmsspelare spädde han på sin poängsamling med ytterligare två mål.

– Det har inte varit så heta snack med några andra klubbar och jag har väl inte letat jätteaktivt själv. Det har funkat bra i Olofström de gångerna jag varit här, så det var rätt naturligt att välja OIK, säger Erik Hjalmarsson.

Olofströms tränare Fredrik Söderström är mycket nöjd med nyförvärvet.

– Han är en extremt naturlig målskytt. Och han är stenhård i kroppen, som ett vildsvin, när det smäller är det han som står kvar, säger han till BLT.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons