Tingsryd straffade Leksand borta

Tingsryd hämtade upp 0–2-underläge till seger med 4–3 efter straffar inför 3524 åskådare borta mot Leksand.
LEKSAND • Publicerad 6 december 2017
Cooch hans mannar fick med sig två poäng från Dalarna.achen Magnus Sundquist

Tingsryd var inte alls med i matchstarten och efter bara 1.31 stod det 2–0 i Tegera Arena.

Johan Forsberger klappade in ettan direkt efter tekning och då hade det bara spelats 25 sekunder. Efter 1.31 forcerade Martin Karlsson in pucken med en backhand och Tingsryd tog timeout.

Det dröjde dock fram till den sjunde minuten innan Taif avlossade något skott mot Jonas Arntzen i Leksandsmålet. Skottet kom genom Emil Forslund och returen fångades upp av Jacob Dahlström som passade tillbaka till Forslund som pangade in 2-1-reduceringen.

Mindre än tre minuter senare var det utjämnat till 2–2. Måns Hermansson drev elegant upp pucken högt och passade till Axel Levander som bara hade att placera in pucken.

Taif fick spela fyra mot fem två gånger innan första perioden var slut, men höll tätt. Niklas Rubin stod för ett par högklassiga räddningar.

I andra perioden jämnade Tingsryd ut spelet och även om Leksand hade mer puck skar Taif skickligt av de farligaste vinklarna i den egna zonen.

Efter 13.34 sköt Måns Hermansson ett skott där först Mathieu Tousignant och sedan Oscar Holst var nära att trycka in returen.

2.26 från signalen för den andra periodens slut fullbordade Tingsryd vändningen genom Mathieu Tousignant som nöp i väg ett välplacerat skott som satt i nät.

I tredje perioden tryckte Leksand på för en kvittering medan Taif försvarade sig väl och fiskade efter kontringar. Drygt halvvägs in på perioden fick Leksand spela powerplay för tredje gången i matchen och när det återstod tio sekunder av det numerära överläget sköt Anton Öhman 3–3 bakom en skymd Niklas Rubin.

Oscar Holst hade Taifs bästa läge att göra mål när han fri framför målet sköt rakt på målvakten.

Efter en mållös förlängning fick matchen avgöras på straffar och där klev Niklas Rubin fram som räddande ängel för Taif genom att rädda samtliga tre Leksandsstraffar.

Daniel Öhrn satte sin straff i den andra omgången och fixade därmed extrapoängen till Tingsryd.