Annons

Tingsryd tog tung bortapoäng

För andra matchen i rad får Tingsryd se sig besegrade på straffar. Först mot Mora och senast i går mot Oskarshamn i vad som blev en 2–1-förlust. Assisterande tränaren Rolf Nilsson var ändå nöjd.
Sport • Publicerad 20 oktober 2012

– Prestationsmässigt är det bra, men jag är inte så glad över resultatet så klart.

Som Oskarshamnstränaren Fredrik Söderström valde att uttrycka det: ”Det här var en match med många ansikten”. Något som stämmer väldigt väl in på det vi fick se på isen. Oskarshamn började bäst, men tappade allt mer till Tingsryd. Andra perioden tillhörde de grönvita, men med en liten dipp på slutet där hemmalaget kunde komma upp istället, medan tredje och övertidsperioden svajade fram och tillbaka.

Annons

Det som slutligen kom att fälla Tingsryd var att de i precis som i säsongens inledande matcher har uppenbara problem med målproduktionen igen.

– När det börjar bli svårt att få in målen tycker jag ofta man börjar fokusera på att det är helheten det måste vara något fel på, men så är det inte för oss. Vi gör en bra match mot vad vi ska komma ihåg är ett lag som ligger i toppen av tabellen.

I perioder snurrade Tingsryd friskt runt motståndarmålet med Linus Fernström mellan stolparna. Även om de inte kom till riktigt lika farliga lägen som Oskarshamn gjorde när de hade som mest tryck i första, bet de sig ändå fast i offensiv zon. Nykomponerade kedjan med bröderna Mark och Mike Santorelli med tredjelänken Tomas Larsson var de som skapade allra mest.

Det var också de som i ett powerplay ungefär halvvägs in i matchen fick in lagets kvittering, och enda mål för kvällen.

Efter att ha passat runt pucken ett bra tag emellan sig störtade Tomas Larsson på mål och var i gröten som blev sist med klubban på trissan.

– Andra är en av våra bättre perioder på mycket länge. Vi skapar riktigt bra chanser med läge vid tomt mål och flera andra möjligheter att lägga in den pucken. Vi får tillslut in den i powerplay, men vi skulle haft ledning också.

Innan detta, i första perioden, hade Joakim Hagelin gett Oskarshamn ledningen när han sprätte upp en retur i nättaket som Viktor Fasth släppte. En Fasth som föresten verkade lite skakigare än vad vi tidigare sett honom i Tingsrydsdressen, även om han gjorde ett fullgott jobb.

Efter en jämn tredje där inga ytterligare mål föll, och en övertidsperiod som inte heller den bjöd på något avgörande, kom det till straffläggning.

Trots ett mål av Mark Santorelli, och en spektakulär räddning av Fasth där han snodde pucken av Victor Löfstedt, fick Tingsryd för andra gången på två matcher se ett extrapoäng falla ur deras grepp då Giulio Scandella satte sina två straffar.

– Det här var två poäng som jag värdesätter väldigt högt. Det är ännu alldeles för tidigt in på säsongen för att vi ska kunna titta på tabellen och säga att vi ska ta poäng mot de eller de lagen, summerade Fredrik Söderström.

Oskar Tinggren
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons