Annons

Tingsryd vann efter drama

Efter en otroligt spännande slutminut i spel fyra mot sex lyckades Tingsryd hålla undan.Hemma i Nelson Garden Arena blev det seger med 2–1 mot Södertälje.
tingsryd • Publicerad 14 december 2016
Nicolai Bryhnisveen skjuter i matchen som Tingsryd vann med 2–1 över Södertälje. Foto: Filip Sjöfors
Nicolai Bryhnisveen skjuter i matchen som Tingsryd vann med 2–1 över Södertälje. Foto: Filip Sjöfors

Tingsryd fick bästa tänkbara start på matchen då Zack Phillips lite på egen hand utnyttjade ett powerplay redan efter två minuters spel.

Samma melodi gällde för Södertälje i samband med kvitteringen. Med en Tingsrydsspelare utvisad kunde Jonas Westerling lägga in 1–1-pucken för SSK.

Annons

I en match som länge saknade rytm och tendenser var det sedan Tingsryd som åter tog kommandot på resultattavlan. Även denna gång i powerplay då Jacob Dahlström styrde in Niklas Johanssons skott förbi Alexander Sahlin i SSK-kassen.

Tredje perioden handlade mycket om slit och väldigt lite om skönspel. Det hettade till först när Tingsryd fick en man utvisad efter 58.20 och Södertälje fick spela sex mot fyra med pucken nästan nonstop. Vi noterade ett ribbskott bakom duktige Taifmålvakten Niklas Rubin innan pucken slutligen kunde skickas ut i neutral zon.

Tingsryd ligger femma i den allsvenska tabellen.

Daniel EnestubbeSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons