Annons

Tingsryd vann mot Leksand

Tingsryd klarade av alla fem boxplay mot seriens överlägset bästa lag i powerplay. I stället avgjorde Taif i förlängningen – i spel fyra mot tre.
– Vi spelar strålande i boxplay, sa lagets tränare Petter Nilsson.
Sport • Publicerad 29 oktober 2012
Foto: Lars-Göran Rydqvist
Foto: Lars-Göran Rydqvist
Foto: Lars-Göran Rydqvist
Foto: Lars-Göran Rydqvist

Seger med 2–1 hemma mot Leksand. Det gjorde att Tingsryd bröt en sex matcher lång förlustsvit. Samtidigt gjorde laget mål i powerplay, det andra på åtta matcher.

– Vi började ju ruskigt bra i PP och hade över 40 procent ett tag, men har strandat i många matcher i rad nu, sa centern Kim Karlsson.

Annons

Han var delaktig i avgörandet.

Pontus Netterberg spelade i sidled till Karlsson, som valde att spela tillbaka till Netterberg igen.

– Kanske skulle jag ha nypt själv, men jag höll i och de fick vrida på sig och glömde kanske bort honom (Netterberg) på bortre stolpen.

Likt Mike Card, som satte 1–0 till Tingsryd, gjorde Netterberg sitt första mål i den grönvita tröjan.

– Jag har haft många chanser som jag bränt så det var skönt. Var bara att klappa in den. Kim gillar ju att passa, sa Netterberg.

Leksand hade innan dess, 12.30 i den tredje perioden, kvitterat. Efter att Jacob Nilsson strulat med pucken i egen zon.

– Tycker synd om honom. Han har gjort en otrolig arbetsinsats för Taif hela säsongen och ska gå ner och försöka vara kall med pucken. Jag bad grabbarna krama om honom efteråt för han förtjänar inte att få någon skit, sa Petter Nilsson.

Att Tingsryd, som bland annat saknade febersjuke backen Tommy Enström, kunde ta två poäng berodde till stor del på lagets agerande med en egen spelare i utvisningsbåset.

För det var hockeyallsvenskans dominant i powerplay som besökte Nelson Garden Arena under söndagen. Serieledaren från Dalarna har nätat 21 gånger i den spelformen. Det gör att laget gör mål i mer än vart tredje PP (37,5 procent före matchen).

– Det var något vi surrade om innan, att riktigt gå in för att förstöra deras överlägen. Lyckades vi bra med, sa Kim Karlsson.

Annons

– Vi ska göra exakt samma sak mot alla lag vi möter, men det är klart man behöver nämna det när de har sådan procent. Vi sa att vi skulle vara lite extra uppmärksamma.

Leksand hade några heta lägen i fem mot fyra, men i övrigt pressade Tingsryd laget till misstag.

– De hade svårt att lösa upp vår stress. Det bet bra på dem.

Tingsryd släppte därmed inte in något mål i boxplay för femte raka matchen. Och ligger nu tvåa i den ligan med närmare 85 procent. Detta efter två säsonger där laget placerat sig sist i serien i den statistiken. En spelare som finns med i både box- och powerplay är värdefulle Kim Karlsson, som Petter Nilsson tog med sig till Småland från Luleå.

– Han är ju otroligt bra med pucken. Han törs hålla i den och ibland när det inte riktigt funkar är det lätt att skicka problemen vidare, men han försöker i alla fall inte ge bort gummit i onödan, sa Nilsson.

– Jag tror han kommer spela elitserien snart igen.

Per Magnusson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons