Tingsryds kontrakt ännu inte säkrat

Kronobergslagen hade ingen bra lördag i den allsvenska hockeyn. Tingsryds AIF tappade 2–2 till förlust med 2-5 mot Rögle, medan Troja bjöd på ett bottenapp mot bottenlaget Borås HC. 0-3 slutade den matchen.
Sport • Publicerad 25 februari 2012

Matchen i Lindab Arena i Ängelholm gällde mycket för Rögle som finns på playoff-plats.

3 215 åskådare var förväntansfulla.

De blev inte besvikna när skåningarna började bäst och redan efter 2.29 kund Rögles Erik Himelsfarb näta. Det var poängkungens 20:e mål under säsongen och han utsågs också till matchens lirare. Det är ingen hemlighet att Erik Himelsfarb jagas av flera klubbar inför nästa säsong.

I powerplay ökade Alexander Bergström till 2-0, men på en snabb spelvändning reducerade Tingsryd. 17 sekunder var kvar av första perioden när Viktor Rollin-Carlsson gjorde 2–1.

Ny nerv skapade Richard Mueller när han i boxplay kvitterade på ett friläge. Det var ett Finlandsmål med Jari Kauppila och Tom Koivisto inblandade.

Just avslutningsfasen har ju varit tyskens problem tidigare under säsongen.

Rögle kopplade greppet genom sina två mål i mellanperioden genom Simon Olsson och Viktor Lindgren.

Michal Zajkowski spelade starkt i Taif-kassen, men han kunde inte hindra Jacob Johansson från att göra 5-2.

Tingsryds rival Sundsvall överraskade med att i slutminuterna avgöra mot Västerås. Sundsvall plockade ut målvakten och lyckades göra mål.

Det innebär att Taif har sju poängs avstånd till Sundsvall när det återstår nio pinnar att spela om.

Taif har Örebro på måndag och Sundsvall har samma kväll Oskarshamn borta.

I omgången efter möts Taif och Sundsvall.

Troja/Ljungby och Borås hade inte speciellt mycket att spela för. Efter två sömniga perioder stod det fortfarande 0-0 på anslagstavlan i Sunnerbohov.

I mitten av tredje perioden kom Borås segerryck. Mats Hansson svarade för båda första målen och Ola Svanberg satte trean.