Annons

Tingsryds tränare bad om ursäkt

Tredje matchen på fem dagar. Då verkade Tingsrydsspelarna ha lämnat både skridskor och huvuden kvar i omklädningsrummet.
- Det här var under all kritik. Ingen får godkänt, säger Tingsryds tränare Staffan Nykvist.
Sport • Publicerad 9 januari 2006

Det lös 1-4 på anslagstavlan efter matchen mot Jonstorp. De 1004 åskådarna hade begett sig hem. Staffan Nykvist vill be dem om ursäkt, både för lagets och sin egen del.

Samtidigt kan han förstå varför det blev som det blev. Division 1-seriens späckade program innehåller 44 omgångar. Spelarna är amatörer som har jobb eller studier och familj att tänka på, förutom hockeyn.

Annons

Efter juluppehållet har serien gjort rena rivstarten med tre matcher på fem dagar.

- Vi hade en jäkligt tuff match i Tranås. Vi matchade laget hårt i slutet. Mot Jonstorp var vi var varken fysiskt eller mentalt förberedda, säger Staffan Nykvist.

Det började bra med några fartfyllda byten och 1-0 snyggt instyrt av Johan Niedomysl på Larry Piluts passning efter drygt fem minuter.

- Det gick nog för lätt. Sedan satte de gasen i botten och körde över oss.

Jonstorp hade förlorat de två tidigare matcherna mot Tingsryd. I går hade de både metoden och motivationen som behövdes för seger. De spelade aggressivt och gjorde det svårt för Tingsryd att komma in i offensiv zon med fart. Hemmaspelarna hade varken kraft eller ork att möta motståndet.

Dessutom spelade Tingsryd slarvigt och nonchalant i försvaret.

När Jonas Eriksson slog en felpassning kontrade Jonstorp snabbt. Csaba Prokec höll sig framme och gjorde 1-1.

Ingen Taifare hängde med Thomas Andersson och ingen tog bort Alexander Bergström som fick passningen och gjorde 2-1 från nära håll.

I andra perioden hade Tingsryd viss press under tre numerära överlägen, men skapade få heta chanser och fick ingen utdelning.

I tredje perioden gick Jonstorp ifrån till säker seger. Csaba Prokec tog pucken efter tekning, gick rakt på mål och satte 3-1. Karl Skugge kontrade in 4-1.

Annons

- Det är bara att acceptera att det kan bli så här. Lite pinsamt att det händer på hemmaplan bara, säger Staffan Nykvist.

Han bjuder de trötta spelarna på en extra vilodag i dag. I morgon är det träning och på onsdag seriefinal borta mot Pantern.

- Vi kommer att vara så taggade mot Pantern att det finns inte.

Johan Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons