Annons

Tingsrydsseger efter Taifmötet

Slaget om Taif vanns av Tingsryds AIF som i går besegrade Tranås AIF med 5–0 (0–0, 2–0, 3–0) i Nelson Garden Arena.
– Helk okej insats, betygsatte assisterande tränaren Larry Pilut.
Sport • Publicerad 25 augusti 2014

Det tog visserligen ett bra tag innan målfabrikationen kom igång på allvar men det var redan från första nedsläpp Tingsryd som var numret större och det mest spelförande laget.

Tempot var ganska högt för en träningsmatch i augusti och det märktes, precis som tidigare, att Tingsryd fått behålla den stora merparten spelare från fjolårets lagbygge.

Annons

– Jag tycker att vi var ganska överlägsna redan i första perioden trots att vi inte spelade på topp, sa Larry Pilut.

Markus Persson gjorde 1–0 en bit in på andra perioden och det var just "Pajen" som ingick i den enhet som det blixtrade mest om mot Tranås. Tillsammans med gamle kedjekompisen Niklas Johansson och med den nye Sebastian Benker visade han vart skåpet skulle stå. Uppbackade av försvarsduon Kevin Ekman-Larsson och Niklas Enberg utgjorde de en femma som gjorde tre av de fem Taifmålen.

Emil Forslund prickade in 2–0, Oscar Holst satte trean, Markus Persson gjorde sitt andra för kvällen när han sköt 4–0 och Niklas Johansson fastställde slutresultatet.

Wictor Ragnewall fick bra hjälp av Tingsrydsförsvaret men klarade av de fåtal svåra prov han ställdes inför.

Till helgen väntar trefaldigt matchande under Tingsryds AIF:s egna XL Bygg Cup då man spelar mot Visby/Roma, Vimmerby och Skövde.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons