Annons

Tio bom för Nilsson: Platsar inte ännu

Det blev tio bom för den förra skidstjärnan Stina Nilsson i sin andra skidskyttetävling, kortdistansen i Idre.
Men hon är inte besviken över 27:e-platsen.
Skidskytte • Publicerad 15 november 2020
Stina Nilsson under premiärhelgen i skidskytte i Idre.
Stina Nilsson under premiärhelgen i skidskytte i Idre.Foto: Nisse Schmidt/TT

Lördagens premiärtävling som skidskytt gick bra, Nilsson sköt tre bom och slutade elva.

Men i söndagens kortdistans med fyra skjutningar i svåra vindförhållanden märktes oerfarenheten hos den förra skidstjärnan. Hon sköt tio bom (2-3-4-1).

Annons

– Det var upp och ner. Men jag är nöjd med småbitar som jag tar med mig. Och så lägger jag min första distans på meritlistan, säger Nilsson.

Extra nöjd är hon med den sista skjutningen då det bara blev en bom.

– Då hade jag återfått kontrollen och var revanschsugen.

Blev för tufft

Skyttetränaren i landslaget, Jean-Marc Chabloz, sade inför loppet att de tuffa förhållandena med den byiga och hårda vinden skulle bli tufft för den oerfarna Nilsson.

– Det var luriga förhållanden som jag inte har så stor erfarenhet av. Men jag fick erfarenheter att ta med mig, säger hon.

– Jag känner ingen besvikelse, är taggad och vill hem och träna och göra det bättre nästa gång. Det känns rätt, jag ska vara på den här platsen, på vallen.

"Vill växa in i det"

När de mer erfarna i landslaget drar till Finland för världscuppremiär om två veckor stannar Nilsson kvar i Sverige och tävlar i Östersund och i Boden.

– Det känns jättebra, jag vill i lugn och ro växa in i det och få erfarenhet. Så länge jag inte skjuter stabilt platsar jag inte på större arenor och jag vill förtjäna att få åka om jag ska åka. Jag har känt att jag inte är lika stabil som de andra och det är bra att visa svenska folket att det är så jag funkar just nu.

Rättad: I en tidigare version angavs felaktig placering under lördagens lopp, rätt är elfte plats.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons