Annons

Tolv poäng från tre decenniers kedja

Den allsvenska kvalmatchen Troja-Skåre slutade 8-2.
Det sa ganska mycket.
Och samtidigt ingenting.
Sport • Publicerad 5 april 2004

Det är nämligen i morgon det gäller för Ljungbylaget.

Örebro borta blir en helt annan uppgift än ett hyperungt och avsågat Karlstadslag.

Annons

Ställningen inför de tre sista matcherna ger upphov till omfattande spekulationer och en känsla av att allt avgörs i den tionde och sista ronden.

1) Skövde, 17 poäng, 22 plusmål.

2) Troja, 15 poäng, 17 plusmål.

3) Örebro, 15 poäng, 14 plusmål.

- Örebro måste spela på toppen av sin förmåga för att slå oss, försäkrar Trojatränaren Esko Nokelainen.

Vi besparar er tråkig läsning genom att inte analysera sönder Skårematchen och ingående beskriva hur målen kom till.

Utgången blev som alla förväntade sig. Skåres kvalmönster upprepades. Laget med tolv spelare som är 20 år eller yngre började piggt, gjorde första målet men var sedan chanslöst.

Trojas större tyngd och överlägsna rutin tog ut sin rätt.

Tolv poäng

Precis som vi flaggade för i förhandssnacket var det speciellt en anfallstrio som visade klassen. Vi kan kalla den Tredecennierkedjan efter Jimmie Svensson (född 1982), Daniel Håkansson (74) och Torbjörn Persson (69).

Annons

Denna kväll svarade de tillsammans för hela tolv poäng: Håkansson (ett mål plus fyra assister), Persson (1+3) och Svensson (3+0). Imponerande - precis som i 7-1-matchen mot Kumla i förra omgången.

- Vi kombinerades ihop till Kumlamatchen utan att ens ha spelat ihop på träning. Men det blev kärlek vid första ögonkastet, flinade Jimmie Svensson som i går gjorde sitt första hattrick som Trojaspelare.

Trion backas upp av rutinerade backduon Patrik Lundbäck (född 1968) och Henric Jonasson (75). Jimmie Svensson, glinet i det här sammanhanget, öser beröm över de äldre.

- Danne och Tobbe är två smarta spelare som står för spelupplägget. Själv har jag uppgiften att köra på och jaga. Jag är inte den mest tekniske av oss och jag spelar i samma femma som fyra rävar. Om jag inte sköter mig blir det en utskällning, säger Jimmie.

Hela förstafemman är just nu ett stort utropstecken.

Ett annat positivt inslag mot Skåre var spelet i powerplay. Fem mål blev det i numerära överlägen. Det var många år sedan ett Trojalag senast nådde det i en enda match.

Det negativa?

Det är väl att anfallskedjorna i de andra femmorna inte är så produktiva som herrar Svensson, Håkansson och Persson.

Att Viktor Rydh fick göra två mål i går kändes dock mycket viktigt.

Mer krävs från bröderna Erik och Johan Andersson för att en seger mot Örebro ska kännas given. De hade en seg kväll i går.

Annons

Räkna inte med Östman

Räkna inte med Mikael Östman mot Örebro. Han brakade in i sargen med huvudet före mot slutet av matchen. Snudd på hjärnskakning men tur i oturen.

Erik Persson fick ett skott på ljumsken. Hade ont.

Mika Välilä bänkades till förmån för speedkulan Karl Helmersson. Men mot Örebro blir Mika en av nyckelspelarna.

Andreas Andersson var bra i mål igen. Och minst lika bra måste han vara i morgon.

Så är läget.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons