Annons

Tommy Svensson: ”Vårt anfallsspel var bättre”

Tommy Svensson, förbundskaptenen som ledde Sverige till VM-bronset 1994, hyllar den totala svenska insatsen. Men Tommy klassar insatsen i kvartsfinalen mot England som dålig.
Växjö • Publicerad 8 juli 2018
Tommy Svensson tycker till om VM.
Tommy Svensson tycker till om VM.Foto: Sven Elofsson

Hans eget VM-lag nådde två snäpp längre, dels genom att ta sig till semifinal och dels genom att vinna bronsmatchen i USA.

– Vi hade ett bättre anfallsspel. Ola Toivonen och Marcus Berg har tillsammans gjort ett mål på fem matcher. Kennet Andersson och Martin Dahlin i vårt lag hade gjort åtta mål, fyra vardera, fram till kvarten. Det är viss skillnad, säger Tommy Svensson.

Annons

Den förre förbundskaptenen från Växjö ser likheter mellan sig själv och dagens kapten Janne Andersson i ledarskapet.

– Jag tror att vi båda kan skapa gäng som jobbar för varandra och trivs tillsammans.

Tommy tycker att den totala VM-insatsen var riktigt bra. Över förväntan.

– Jag vill lyfta fram främst två spelare, mittbackarna Victor Nilsson Lindelöf och Andreas Granqvist. Målvakten Robin Olsen har också varit väldigt duktig.

Tror du Granqvist fortsätter i landslaget?

– Jag tror han spelar hösten ut. En sådan kille klarar landslagsspel trots att han spelar i Helsingborgs IF i superettan. Men om nu inte Helsingborg går upp tror jag att det är ohållbart att spela kvar i landslaget, svarar Tommy.

Han hade gärna sett att John Guidetti fått mer tid på sig för att visa vad han gick för i VM.

Och vad tror Tommy om semifinalerna?

– Jag tycker att de båda första kvartsfinalerna med Belgien och Frankrike var bäst. Belgien känner jag extra för efter min proffstid i Standard Liége. Jag har fortfarande kontakt med gamla lagkompisar i LIége.

Sven ElofssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons