Toronto vann efter avgörande i slutminuterna

Toronto tappade en tremålsledning mot Chicago, men lyckades komma ikapp och avgöra i slutminuterna.
Ishockey • Publicerad 12 december 2021
Torontos målvakt Petr Mrazek spelade för första gången sedan den 30 oktober.
Torontos målvakt Petr Mrazek spelade för första gången sedan den 30 oktober.Foto: Chris Young/The Canadian Press/AP/TT

Nylander gjorde ett mål och två assist när hans Toronto besegrade Chicago på hemmaplan i NHL-ishockeyn. Pierre Engvall gjorde ett mål och Timothy Liljegren en assist.

Toronto ledde med 4–1 i slutet av andra perioden då Chicagos Connor Murphy reducerade. Med 1,20 minuter kvar av sista perioden hade Chicago kommit ikapp ytterligare och ställningen var 4–4. Då fick David Kämpf ett gyllene tillfälle mot sina tidigare lagkamrater.

Chicagos målvakt Kevin Lankinen hade åkt bakom sitt mål för att stoppa ett långskott från Morgan Rielly. Pucken studsade i stället mot ena målstolpen och Kämpf kunde enkelt peta in den. 5–4 till Toronto blev matchens slutresultat.

Torontos målvakt Petr Mrazek, som spelade sin första match sedan den 30 oktober, räddade 31 skott.

– Självklart betyder den här vinsten jättemycket. Mrazek spelade riktigt bra och gjorde några viktiga räddningar för oss. Sedan fick vi en tursam studs och vi behövde verkligen den här vinsten, säger Nylander.