Annons

"Torpet" Lakers matchvinnare

Cristopher Nihlstorp, Växjö Lakers målvakt, var bara dryga tre minuter från att hålla nollan mot Skellefteå AIK. "Torpet" blev matchvinnare när Lakers vann med 2–1 inför 5 140 åskådare.
Sport • Publicerad 13 november 2014
Cristopher Nihlstorp, Växjö Lakers viktigaste spelare i segermatchen mot Skellefteå.
Cristopher Nihlstorp, Växjö Lakers viktigaste spelare i segermatchen mot Skellefteå.Foto: Lena Gunnarsson

De som bjöds på spänning in i det sista.

– Det finns inget skönare än att slå mästarna. Skellefteå har ett jättebra lag, säger Cristopher Nihlstorp, när han i korridoren utanför omklädningsrummet just avslutat sitt samtal med mentale tränaren Andy Svärd.

Annons

30-åringen var Växjö Lakers stjärnvärvning inför SHL-säsongen. Igår betalade den reslige skåningen igen genom att spika igen fram till Mikko Lehtonen styrde pucken i mål 16,29 i sista perioden.

– Vi spelade bra, hela laget var grymt, och alla hjälptes åt över hela banan. Både backar och forwards blockerade skott och hjälpte mig att genom att hålla rent framför kassen, summerar Cristopher Nihlstorp.

Din bästa match sedan du kom till Lakers?

– Jag värderar inte matcherna på det viset. Varje match är unik och det handlar om lagets prestation, svarar Cristopher.

Han fick se Lakers chocköppna med Rhett Rakhshanis och Tuomas Kiiskinens mål redan efter 10.24. Lakers tidiga 2–0 visade sig räcka för femte raka hemmasegern.

– "Torpet" var grym och skapade trygghet. Han gjorde avgörande räddningar, samtidigt som vi visade ett bra försvarsspel och var starka framför egna målet. Vi byggde bakifrån och chanserna att göra mål får vi alltid, säger Lakers Robert Rosén.

Lakers var spelsuget till tusen efter landskampsuppehållet.

– Ja, det här var en bra comeback sedan jag varit borta i drygt en månad. Och laget inte spelat på två veckor, konstaterar hemmabacken Teemu Laakso.

Sam Hallam, Lakers tränare , hade ingenting att klaga över. Lakers bars fram av publiken.

– Vi startade piggt, vann puckar högt upp i banan, och när vi gjorde mål fick vi vind i segeln. Andra perioden var okej, men i tredje åt sig Skellefteå sig in i matchen. Då var jag nöjd över att mina spelare tog bort returerna och tryckte bort motståndarna framför vårt mål, säger Sam.

Annons

Både Sam och hans kollega Bert Robertsson hyllade Cristopher Nihlstorp.

– Växjö hade en bra defensiv och en stor, gigantisk målvakt. Växjös spelare var många i målgården med uppoffrande jobb, konstaterar Bert Robertsson.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons