Annons

Tottenham värvar Chelsea-stjärna

Tottenham har gjort en tung värvning inför fortsättningen av Super League-säsongen.
Landslagsanfallaren Bethany England, 28, hämtas från regerande mästarlaget Chelsea.
Fotboll • Publicerad 4 januari 2023
Bethany England, till höger, lämnar Chelsea för spel i Londonrivalen Tottenham. Arkivbild.
Bethany England, till höger, lämnar Chelsea för spel i Londonrivalen Tottenham. Arkivbild.Foto: Roman Koksarov/AP/TT

England lämnar Chelsea för Super League-rivalen Tottenham. 28-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2026.

"Det här är naturligtvis en stor dag för mig, och jag ser fram emot att dra i gång. Tottenham har höga ambitioner och jag hoppas att jag kan bidra och föra klubben dit man vill", säger England till Tottenhams hemsida.

Annons

"Beth" England kom till Chelsea från Doncaster 2016 och har sedan dess stått för 74 mål på 164 matcher i Londonlaget. Under sin tid i klubben har hon samlat ihop nio större titlar och säsongen 2019–20 var kanske särskilt minnesvärd. Förutom seger i både ligan och ligacupen prisades England som ligans bästa spelare.

Ett skäl till flytten lär vara den stenhårda konkurrensen i anfallet i Chelsea. Genom klubbytet hoppas England, som var med och tog EM-guld med det engelska landslaget i somras, få tillräckligt med speltid för att förtjäna en plats i förbundskaptenen Sarina Wiegmans VM-trupp i sommar.

Tottenham ligger för tillfället åtta i ligan, 18 poäng bakom serieledande Chelsea.

"Det kommer definitivt att bli en utmaning, och det blir såklart nytt för mig att byta den blå tröjan mot den vita efter så lång tid i Chelsea. Men jag ser fram emot det och jag kommer att njuta av det och anta utmaningen med öppna armar", säger Bethany England.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons