Annons

Traditioner försvarades i SM

SÄVSJÖ (SMP) Rottne och Rydaholm. Två små orter med stolta skyttetraditioner. Traditioner som Robert Larm och Emma Skenning försvarade vid JSM med luftgevär.
Sport • Publicerad 20 mars 2006
Rydaholmstjejen Emma Skenning (t v) och Rottnekillen Robert Larm var de bästa lokala skyttarna med femteplaceringar i respektive final vid JSM i Sävsjö. Foto: MIKAEL SVENSSONFoto: 

Helgens övningar i Sävsjö skyttecenter blev till stora delar en sydsvensk uppgörelse. Viktoria Johansson från Ringamåla drog längsta strået i en intensiv damjuniorkamp mot knallsensationen Emelie Fagerström, Aspö, och meriterade landslagstjejen Malin Gustavsson, Kivberg. Bland herrjuniorerna gick segern till Malmöskyttarnas Erik Rosenberg, defilerande i finalen.

De lokala skyttarna hade, trots att såväl Robert som Emma nådde finalen, en bit upp till själva tätstriden. Jämväl jobbade båda tappert genom finalerna, vilket gav femteplaceringar i respektive mästerskap.

Annons

"Lite nöjd i alla fall"

- Jag får vara lite nöjd i alla fall. Grundomgången kunde varit bättre, men jag stressade i alla fall inte av skotten, sa Robert, som samtidigt avslöjade en väldigt speciell målsättning inför seniormästerskapen om två veckor.

- Har slagit vad med klubbkompisen Ulf Friberg, om jag förlorar mot honom ska jag skjuta varje omgång i Sörabys veckotävling nästa säsong, förklarade Robert, som annars inte är speciellt begeistrad över tävlingsmomentet på träning.

För Emma Skenning innebar femteplatsen i damjuniorfinalen att ett nytt mål var vunnet.

- Det var gott, fina tior på slutet. Skönt att äntligen få göra ett bra resultat i den här hallen. Nu har jag förhoppningsvis suddat bort Sävsjöskräcken. Har aldrig skjutit bra här, avslöjade Emma, som i likhet med Robert drömmer om en ny final i Trollhättan om två veckor.

Gladde ur länssynpunkt i övrigt gjorde de yngsta utövarna i C-klasserna. Bland killarna nådde Carl Storck från Alvesta och Martin Danielsson, Dädesjö fjärde och femte placering med 367 poäng.

Emma bästa kronobergare

Bästa kronobergska damjunior blev Alvestatjejen Emma Arvidsson. Med 382 poäng nådde hon fjärdeplatsen i C-klassen, där klubbkompisen Tina Jönsson knallade till med 375 poäng och en sjundeplacering.

Notabelt från lagkamperna avslutningsvis att Söraby (4:a) blev bästa länsklubb bland herrjuniorerna, medan Alvesta (14:e) nådde längst bland damjuniorerna. Vann gjorde i båda fallen Göteborgsklubben Kviberg.

Mikael Svensson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons