Annons

Tränaren lämnar efter utskåpningen

Jens Wedeborg lämnar rollen som huvudtränare i IFK Kalmar efter en tung start på den damallsvenska fotbollssäsongen.
Med sju matcher spelade är laget sist i tabellen på en inspelad poäng.
Fotboll • Publicerad 9 maj 2023
Jens Wedeborg väljer att lämna jobbet som huvudtränare i IFK Kalmar efter en tung start på den damallsvenska säsongen. Arkivbild.
Jens Wedeborg väljer att lämna jobbet som huvudtränare i IFK Kalmar efter en tung start på den damallsvenska säsongen. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Måndagens 0–6 hemma mot bottenkonkurrenten Kif Örebro blev droppen för Wedeborg och assisterande tränaren Gytis Gelgota, som båda väljer att säga upp sig.

– Jens upplever att han inte kan tävla på den här nivån på det sätt som han vill, säger IFK Kalmars ordförande Henrik Rosvall till Barometern.

Annons

Rosvall kan bara beklaga att klubben inte kunnat leverera bättre förutsättningar.

– För mig som ny ordförande och ganska ny i styrelsen kan jag bara konstatera att vi inte kan tillgodose hans önskemål under den rådande situation som vi befinner oss i. Det är inga hard feelings även om det är tråkigt såklart.

Vem eller vilka som leder laget i nästa match, borta mot Uppsala på söndag, är i nuläget oklart.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons