Annons

Tränarna tror på Öster

STOCKHOLM (SMP) Öster och Häcken är favoriter till att gå upp i allsvenskan. Åtminstone bland superettanlagens tränare och bevakande journalister. Det visar en omröstning vid gårdagens träff inför helgens seriepremiär.
Sport • Publicerad 15 april 2004

- Det har varit lite svenskt att säga att vi inte kan vara favoriter, men i den nya idrottsvärlden måste vi våga tala om att vi är favoriter, säger Östertränaren Leif Widén.

Han bedömer att självförtroendet blir betydelsefullt för att laget ska kunna plocka fram alla sina kvaliteter. Widén tror att Öster kan använda favoritskapet för att stärka tron på den egna förmågan.

Annons

- Jag tycker att det känns ganska rätt att vi tillhör favoriterna. Vi har visat kvalitet under vårsäsongen och har erfarenhet från allsvenskan.

Representanter för fotbollen och media trodde i tur och ordning att Häcken, Öster, Enköping, Västra Frölunda, Norrköping, Assyriska, Åtvidaberg och Brommapojkarna hamnar på den övre halvan. De två första platserna ger direktuppflyttning, trean får kvala.

- Som jag ser det är Öster favoriter med tanke på lag och erfarenhet. Att folk också tippar oss där uppe ser jag som positivt, säger Häckentränaren Jörgen Lennartsson.

Han anser dock att både Öster och Häcken är sårbart för skador. Favoriterna möts för övrigt redan i söndagens premiär i Växjö.

De hetaste nedflyttningskandidaterna blev Falkenberg tillsammans med nykomlingarna Friska Viljor och Boden.

Leif Widén fick under träffen många frågor om Östers spelsätt, Fredrik Gustafsons återkomst till laget och Värendsvallens gräsmatta.

Själv vill han höja ett varningens finger för Brommapojkarna med Anders Grönhagen som ny tränarprofil och en blandning av rutinerade spelare och talanger.

I Stockholm i går lottades även andra omgången av Svenska Cupen. Öster får möta division två-laget Enskede borta. Matchen ska spelas senast den sjätte maj och kommer att följa på bortamatcherna i serien mot Friska Viljor och Café Opera.

- Lottningen var inte bra, men inte heller dålig. Det är en acceptabel match ur resesynpunkt, tycker Leif Widén.

Han känner inte till något annat om Enskede än att det är finansminister Bosse Ringholms lag.

- De spelar väl snålt.

Johan Persson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons