Annons

Tre matchers avstängning för Lassila

Växjö Lakers målvakt Teemu Lassila stängs av tre matcher efter bråket med Luleås Per Ledin.
Sport • Publicerad 14 februari 2014
Foto: 

I den senaste grundserieomgången av SHL-hockeyn tog Växjö Lakers en tung seger borta mot toppkonkurrenten Luleå. I slutet av matchen åkte Luleås Per Ledin in i Lakersmålvakten Teemu Lassila som delade ut ett par slag mot motståndaren med sin målvaktshandske. Lassila fick matchstraff och har nu fått sin dom från hockeyns disciplinnämnd.

"Att utdela slag med en plockhandske är klart farligare än att utdelar slag med eller utan vanliga handskar och risken är stor att ett sådant slag orsakar betydande skador", skriver disciplinnämnden i sitt beslut.

Straffet blir fyra matchers avstängning, men en av dem omvandlas till böter på 4 000 kronor. Det innebär att Teemu Lassila missar de kommande matcherna mot Modo, Färjerstad och Frölunda, men att han finns tillgänglig i de tre avslutande matcherna i grundserien där Växjö Lakers möter Linköping, AIK och Leksand.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons