Annons

Tre Växjö-medaljer i Falun

Ulrika Johansson är troligtvis SM-tävlingarnas mest besvikna medaljör. Bronspengen i den sista SM-starten intresserade inte 400 meter häck-löparen, gladare var Fredrik Johansson och Anna Wessman som tog brons respektive silver under lördagen.
Sport • Publicerad 21 augusti 2010

IFK Växjö-löparen kom tidigt fel i loppet, hittade ingen rytm och tappade snabbt energi. Sista häcken hopades över med stor möda och en mycket besviken Ulrika Johansson spurtade i mål som trea.

– Jag har aldrig varit så besviken över en pallplats, summerar hon efter att ha deppat lite bakom mixed zone-tältet i ett par minuter.

Annons

Finalen i 3000 meter hinder blev dramatisk. Per Jacobsen, ett av toppnamnen, ramlade tidigt och hämtade sig aldrig. Växjös Fredrik Johansson gick upp i rygg på Mustafa Mohamed och hängde länge på, men tappade – liksom de övriga – på slutsegraren mot slutet och tog hem bronset på tiden 8.50,30, ett rejält personbästa.

Spjutkastaren Anna Wessman var länge satt under press i finalen, men med ett mäktigt kast i sista omgången (54,80) tog hon hem silvret, slagen med drygt en meter av Gefles Annika Petersson.

– Det var mycket, mycket vilja, säger Wessman med det vänstra knät hårt lindat efter en översträckning i första kastet.

I övrigt kan det konstateras att sprintern Erik Karlsson verkligen inte haft marginalerna med sig under SM-helgen. Missad finalplats med två hundradelar på 100 meter följdes på lördagen upp med missad semifinalplats på 200 meter med en ynka hundradel. Detta dessutom i ett försöksheat med kraftig motvind till skillnad mot de tre övriga. IFK Växjös Niclas Åkerström blev femma på 400 meter häck, bara 22 hundradelar från bronsplatsen, och Eric Svensson blev sist i herrarnas diskus med ett kast på 35,92.

Söndagen bjuder på ytterligare ett par heta medaljchanser för länet. Carolina Klüft lär ta hem guldet i längdhoppet och har god chans även på 100 meter. I Linus Thörnblads frånvaro har även Emil Svensson fina möjligheter att hoppa till sig en medalj.

Daniel Olausson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons