Annons

Trio tillbaka - då vann Troja

Med hörnpelare som David Åslin, Mikael Ahlén och Carl Gustafsson tillbaka på isen kunde Troja-Ljungby besegra Almtuna med komfortabla 4-1 (2-0, 1-1, 1-0) hemma i Sunnerbohov.
Sport • Publicerad 10 oktober 2012

- Vi hade en bra träning igår och det kändes på stämningen att vi hade något bra på gång, förklarar Trojatränaren Patrik Ross.

Hemmalaget trampade som ofta gasen i botten från början och då Troja (enda gången i hela matchen) fick chansen i numerärt överläge efter 7.13 dröjde det blott 13 sekunder innan Robert Dowd framspelad av Ziga Pavlin förpassat pucken i mål.

Annons

Troja skapade en mängd chanser under perioden och brände bland annat två öppna kassar efter 10.24 respektive 11.27, innan Henrik Eriksson i ett flygande anfall satte 2-0 efter 19.14.

I mellanakten är det Almtuna som jobbar hårdare för varandra, men gemensamt för båda lagen var att passningarna alltför ofta gick till fel adresser. 5.24 in i perioden ryter Ross ”ni har slappat till”, efteråt förklarar Patrik.

- Vi går in på hälarna i andra, men vi växte in i matchen och fick psykologiskt 3-0.

Trojas 3-0 kom i boxplay efter 12.32, då Joakim Nettelbladt på egen hand åker sig fri och sätter pucken i mål. Troja hade för övrigt ytterligare ett friläge innan samma numerära underläge var över.

Numerärt underläge var det även då Mattias Guter efter 16.18 ordnade gästernas enda mål.

Den stora skillnaden från matchen mot Tingsryd senast var att Troja spelade utifrån Ross mantra ”att vinna lösa puckar”. Bäst på det var David Åslin, vilket till slut renderade i 4-1 efter 4.44 av slutperioden. David fångade upp en lös puck i anfallszon åkte sig fri och lurade Almtunas annars duktige målvakt Joel Lassinantti, med en back i hälarna.

David Åslins djärva spelstil renderade dessvärre också i två utvisningar för interference mot målvakten, något som efteråt fick båda lagens tränare att reagera.

- Det är inte lätt att vara spelare där ute. Det var märkliga utvisningar, vår spelare trycker Trojaspelaren på egen målvakt, sa Almtunatränaren Johan Silverplatz, hårt prövad efter sju uddamålsförluster hittills under säsongen.

- I de andra matcherna har det varit jämnt, nu var vi som lag inte där. Troja är ett för bra lag hemma och de jobbar hårdare än oss idag.

Individuella toppar offensivt i Troja utöver en för dagen suverän David Åslin var Henrik Eriksson och Justin Kelly. Den senare snurrade bland annat upp två Almtunaförsvarare för att skjuta rakt på målvakten vid ett tillfälle.

Annons

Defensivt hade Troja hittat tillbaka till den stabilitet som funnits i alla matcher utom i Örebromatchen, som alltid med Christoffer Bengtsberg som de sista och trygga utposten.

- Vi har 15 mål bakåt på nio matcher och vi följer vår checklista i defensiven. Framåt skapade vi mycket idag till skillnad från matchen mot TAIF. De skilde tre spelare som betyder mycket, analyserade Patrik Ross, vars mannar härnäst ställs mot hans gamla klubb Mora.

- Jag vet att det är match på fredag. Jag vet att Mora är ett bra lag, men annars har de bytt mycket sen jag var där, avslutar Ross.

Mikael Svensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons