Annons

Triumf för taggat Troja

En makalös bra förstaperiod grundlade Troja/Ljungbys meriterande 4–1-triumf mot IK Oskarshamn i Sunnerbohov på tisdagskvällen.
Sport • Publicerad 24 oktober 2012

Skridskoskickliga, aggressiva och tempostarka trojaner mer eller mindre käkade upp Oskarshamn under de första 20 minuterna. 2–0 i första pausvilan var klart i underkant.

– Vår förstaperiod var glimrande. Vi är tunga att möta i anfallszonen när vi har drivet och tyngden, sa glade Trojatränaren Patrik Ross.

Annons

– Vi gav bort matchen i första perioden och jag tycker att det var där vi förlorade matchen. Troja hanterade sin ledning och vi förtjänade inte att vinna, sa Oskarshamns besvikne tränare Fredrik Söderström.

Troja kom till gårdagens match med tre raka förluster och det märktes tydligt att spelarna var ordentligt taggade och revanschsugna.

– Vi visste att det inte skulle räcka med en okej insats för att kunna slå Oskarshamn, vi var tvingade att göra en riktigt bra match och förutom andra perioden tycker jag att vi gjorde det, sa Patrik Ross som fick se sitt lag gå ner sig i kvalité efter uppvisningen i första perioden.

– Vi hade problem i andra, vi vann inga närkamper och inga lösa puckar. Det var Christoffer Bengtsberg i kassen som räddade oss.

Att döma av lyftet i tredje perioden sa säkert Trojatränaren några väl valda ord till sina spelare i andra pausen. Det blev ordning i Trojaleden igen. Statistiken visar att Oskarshamn sköt 21 (!) skott i tredje perioden och då måste det poängteras att många av skotten kom utifrån och inte vållade Bengtsberg några jätteproblem. Troja var välorganiserat framför sin målvakt.

– Vi kom tillbaka bra i tredje, tyckte Patrik Ross som fick se David Åslin göra förlösande 3–1 med knappt 13 minuter kvar.

Slutresultatet spikade Robin Dahlström när han med en sekund kvar rakade in pucken i tom kasse.

Därmed blev Robin tvåmålsskytt då han också gjorde 2–0 i powerplay. Florian Iberer inledde målskyttet i matchen när domaren hade en avvaktande Oskarshamnsutvisning.

Kirill Starkov stod för Oskarshamn 1–2-reducering efter knappt halva matchen.

Christoffer Bengtsberg var strålande i Trojamålet. Daniel Karlsson och Viktor Amnér var bästa Trojabackar och Henrik Eriksson, Calle Gustafsson och David Åslin bildade den främsta Trojakedjan.

Annons

Individuellt toppbetyg förtjänar även defensivt starke forwarden Patrik Kannerling.

Patrik Ross hade valt att göra flera ändringar i kedjorna till gårdagens match och de slog väl ut. Bland annat hade Robert Dowd blivit ytterforward i förstakedjan med Justin Kelly och Mikael Ahlén och Calle Gustafsson center i andrakedjan med Henrik Eriksson och David Åslin.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons