Annons

Troja derbysegrare i sudden

Det blev Troja/Ljungby som drog längsta strået i fredagskvällens allsvenska hockeyderby. Matchen mellan Tingsryds AIF och Troja i Nelson Garden Arena slutade 2–3 efter sudden death.
Sport • Publicerad 20 januari 2012

– En skön vinst, tyckte Trojas assisterande tränare Torbjörn Persson som fick se en match med tre olika ansikten.

Troja var det bättre laget i första perioden, Tingsryd hade kommandot i andra och tredje perioden var jämn.

Annons

Derbyexperten Janos Vas, tidigare i Tingsryd och nu i Troja, gjorde poäng i sitt sjunde raka Kronobergsderby. Ungraren slog till redan efter 4.53.

I början av andra perioden vände Tingsryd på steken genom två snabba mål. Robin Jacobsson sköt 1–1 och David Laudius 2–1.

Taifledningen stod sig ända till 16.19 in i tredje perioden. Då kvitterade Viktor Amnér.

Sudden death var 2.57 gammal när Jacob Berglund säkrade tvåpoängaren till Troja.

– Vi bytte bort oss när Troja gjorde 2–2 och 3–2. Man ska naturligtvis inte byta när motståndaren har pucken, sa Tingsryds assisterande tränare Björn Nord.

Anledningen till att det var lagens assisterande tränare som kom till presskonferensen berodde på att Joakim Fagervall och Patrik Ross var upptagna av TV-intervjuer.

Backen Robin Jacobsson var bäst i Tingsryd. Bland forwards övertygade Richard Mueller, David Laudius och Mark Santorelli mest.

Troja hade sina främsta spelare i Viktor Amnér, Jacob Berglund, Calle Gustafsson och Janos Vas.

Skotten slutade 29–28 och 2 423 åskådare såg till att det var hög stämning i Nelson Garden Arena.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons