Troja fick en poäng hemma mot Pantern

Visserligen en svag insats och ingen seger. Men Troja tog poäng för fjärde matchen i rad efter suddenförlusten med 2–3 (0–1, 0–0, 2–1, 0–1) hemma mot IK Pantern inför 1698 åskådare i Ljungby Arena.
Ljungby • Publicerad 6 december 2017
Johan Nielsen räddade en poäng till Troja.
Johan Nielsen räddade en poäng till Troja.Foto: Lena Gunnarsson

Att det bara stod 0–1 efter den första perioden ska Troja vara glada för och tacka sin målvakt Johan Nielsen för. Det var han ensam som höll nere siffrorna genom en handfull fantastiska räddningar.

Trojas spel i egen zon var osynkat under såväl de inledande fem sex minuterna som de avslutande fem sex. Här hade Pantern faktiskt kunnat dra ifrån och halvt om halvt punkterat matchen.

En svag defensiv inverkade givetvis på anfallsspelet som var tamt och andefattigt och bara ett par halvhyfsade målchanser gavs till Troja under dessa 20 inledande minuter.

Trojas spel efter paus var ett helt annat. Ett säkrare agerande i egen zon med enklaste vägen ut i trängda situationer. Kampen om pucken hårdnade och spelet blev mer fysiskt men samtidigt var det sjysta tag därute utan irritation. Pantern lugn och trygghet, särskilt i egna zonen, indikerade dock att det skulle bli svårt för Troja att knäcka Jonathan Bjurö i målet och ta poäng.

Men det hände grejer i tredje perioden. Grejer som gjorde att Troja kom tillbaka i matchen och fick med sig en poäng. Först kvitterade Mattias Åkesson till 1–1 efter en tilltrasslad situation framför Panternkassen, men sedan – efter en försvarsgroda av Max Lindroth – replikerade Lukas Haudum med ett stenhårt dragskott högt uppe bakom Johan Nielsen.

Trots ett antal riktigt bra lägen för Pantern att återta ledningen under ordinarie tid lyckades Johan Nielsen rädda en poäng. Det blev förlängning och där, efter ett par missade matchbollar, kunde till slut Olle Liss avgöra för Pantern.