Troja föll i sudden – ”En poäng är inte att förringa i vårt läge”

Det var botten mot toppen när Troja/Ljungby och IK Oskarshamn möttes i Sunnerbohov i går. Men det märktes inte på vare sig spelet eller resultatet under 60 minuter. Då stod det 3–3 sedan lagen haft övertaget i varsin period och varit jämnstarka i en. 2.16 in i sudden death gav Johan Ryno Oskarshamn bonuspoängen.
Sport • Publicerad 26 oktober 2010
Ovan:Ett mål från Mattias Persson är inte långt borta. Men nära skjuter som bekant ingen hare. Uppe till höger: Patrik Kannerling trycker till en Oskarshamnsspelare.Foto: Ola Netterström
Måååå.... Neeeej! Sami Sandell gjorde Trojas första mål redan efter sju sekunder och har här ännu en fin chans, men pucken går utanför.Foto: Ola Netterström

– På det hela taget tycker jag att vi krigade starkt och gjorde en bra insats. Vi tog en poäng och det är inte att förringa i vårt läge. Jag hoppas att den här matchen var en bra utgångspunkt inför kommande utmaningar, sa Trojas tränare Martin Karlsson.

Trojas förstaperiod var väldigt bra. Redan efter sju (!) sekunder rakade Sami Sandell in 1–0 och rivstarten blev upptakten på 20 friska minuter. Daniel Håkansson ökade till 2–0 och Troja hade bud på fler mål. Bland annat spelade Troja fem mot tre i 1.36 utan att få in pucken.

– Troja var hästlängder bättre än oss i första perioden. Redan innan matchen förstod jag att vi skulle ställas mot ett desperat Troja med tanke på lagets tabellposition, sa Oskarshamns tränare Lasse Ivarsson.

I andra perioden bytte matchen skepnad. Då var det Oskarshamn som styrde och ställde. IKO hade hämtat upp 0–2 till 2–2 efter bara 3.38 och gästernas målskörd kunde ha blivit betydligt större om inte Sebastian Idoffs målvaktsspel och Trojas boxplay varit så bra.

– Vi gick bort oss i andra, släppte två enkla mål och uppträdde ängsligt, tyckte Martin Karlsson vars lag lyckades freda målet trots fyra raka boxplay under andra periodens andra hälft.

– Vårt boxplay har varit ömsom vin och ömsom vatten under säsongen, nu var det mycket bra.

I tredje perioden kom Troja tillbaka starkt. Båda lagen skapade många fina lägen, inte minst Troja. Innan Mattias Åkesson pricksköt in 3–2 hade Joakim Arnmark, Sami Sandell, Adam Miller och Mattias Nilsson missat jättelägen.

Åkessons ledningsmål gav Troja hopp om säsongens andra trepoängare, men hoppet blev bara 1.01 långt. Då pangade veteranen Ragnar Karlsson in 3–3.

Sudden death var 2.16 ung när Johan Ryno gjorde sitt andra mål och gav Oskarshamn bonuspoängen.

– Jag är nöjd och glad över två poäng mot Troja borta, sa Lasse Ivarsson.

Målvakten Sebastian Idoff storspelade i Trojakassen och bästa backar var Niklas Karmhag och Joakim Nettelbladt. Framåt hade Troja två jämnstarka kedjor, den ena med Mikael Ahlén, Sami Sandell och Mattias Persson och den andra med Mattias Åkesson, Mattias Nilsson och Patrik Kannerling.

Oskarshamn kom till spel med bland annat HV 71– lånet Simon Önerud som lirade några matcher för Troja förra säsongen. Simon såg lite rostig ut i går.