Troja/Ljungby föll på onsdagskvällen med 2 – 5 i hemmamatchen mot Västerås IK.

Tredje perioden:

2–5 (16.14) Damien Fleury (Marcus Söderqvist, Dennis Rasmussen).

Analys:

Troja gjorde sin bästa period av de tre. Om man ser till helheten.

Västerås hade i de båda tidigare perioderna dominerat och vunnit skotten klart, men gästerna gick på säkerhet i tredje. Samtidigt som Troja började kriga för att komma närmare. Med två måls underläge gjorde Troja, som hade mer idéer framåt, match av det i drygt 16 minuter.

Troja skapade chanser och efter tio minuter hade Istvan Bartalis ett resultatlöst friläge. Mål där och Troja fått ytterligare tändvätska.

Jakten fick ett abrupt slut när Damien Fleury kontrade in 2–5 efter 16.14.

Trots allt vann Västerås rättvist.

En av Västerås matchvinnare var tveklöst målvakten Johan Gustafsson, som inte minst i tredje uppträdde säkert.

Skott: 9-10.

Andra perioden:

1–3 (0.09) Tobias Forsberg (Damien Fleury).

1–4 (5.09) Jonas Leetma (Even McGrath).

2–4 (19.32) Mikael Ahlén (Daniel Karlsson, Sami Sandell).

Analys:

En slarvig period från Trojas sida.

Laget jobbade inte över hela banan och långa stunder hade de röda svårt att ta sig ut egen zon.

Västerås agerade mer beslutsamt i varje situation och hade rappare skridskoåkning.

Det hände hur mycket som helst under periodens inledande fem minuter.

Nio sekunder tog det för Tobias Forsberg att öka till 1–3. Därefter skapade Trojas Mattias Åkesson ett friläge i boxplay innan Troja 2.15 bytte målvakt. Ut åkte Petter Sandström och in kom Sebastian Idoff.

Idoff fick en bra uppvärmning då Västerås i det skedet var som hetast. 1-4 satte Jonas Leetma sedan Västerås vaskat fram chans på chans.

Troja ska ha heder för att laget på nytt arbetade sig in i händelserna. Mot slutet pressade Troja och Mikael Ahlëns reducering, styrning på Daniel Karlssons slagskott, var logiskt.

Skott: 8-12.

Första perioden:

0–1 (2.04) Jason Walters (Markus Ljungh).

1-1 (17.38) Alexander Edström (Markus Nilsson).

1–2 (19.56) Jonas Leetma (Dennis Rasmussen).

Analys:

Oavgjort kändes rättvist efter den första perioden. Men slutsekunderna av perioderna är inte Trojas styrka och åter släppte laget in mål här.

Lagen hade spelmässigt varsin del av perioden. Västerås började bäst och fick ett tidigt ledningsmål när Jason Walters satte pucken mellan benen på Petter Sandström i Trojas mål.

Efter 12-13 minuter kom Troja igång. Laget jobbade sig in i matchen, det fanns kombinationer i anfallsspelet, och chanserna kom.

När Västerås redde ut periodens enda utvisning följde sedan kvitteringen. Alexander Edströms backskott satt i krysset. Snyggt.

När fyra sekunder återstod tog Västerås ledningen. Trojas Sami Sandell förlorade en tekning. Jonas Leetma smällde till direkt.

Skott: 8–9.

Inför matchen

I det sämsta scenariot kan Troja/Ljungby i kvällens match mot Västerås få undvara en hel femma.

Martin Karlsson har redan räknat bort tre spelare, Johan Linnander (handledsskada), Patrik Kannerling (brutet finger) och Niklas Enberg.

– Niklas bukproblem har aldrig riktigt släppt och vi väntar på svar vad det är som håller honom borta från hockeyn, säger tränaren Martin Karlsson.

I Sundsvall i måndags fick Ossi Pellinen och Oskar Holst kliva av i andra perioden.

– Jag räknar med att Holst spelar, men hur det blir med Pellinens medverkan får vi avvakta, säger Martin.

Troja/Ljungby tar emot ett Västerås som vilat i veckan. Dessförinnan hade Västerås en tuff period med matcher mot Växjö Lakers, Örebro och Rögle.

– Västerås har blandat och gett sett till resultaten, men de har många duktiga spelare i sitt lag, menar Trojatränaren.