Troja förlorade efter sudden

Troja hade en till synes säker 4-2-ledning borta mot Sundsvall med 2,13 minuter kvar att spela, men hemmalaget hann både reducera och kvittera innan tredje perioden var slut.
Sundsvall knep även extrapoängen efter mål i förlängningen.
Sport • Publicerad 11 oktober 2010

Första perioden:

0-1 (4.39) Mattias Persson (Sami Sandell/Niklas Karmhag)

0-2 (14.52) Markus Nilsson (Istvan Bartalis/Sebastian Ellerstad)

Analys: Troja inleder tamt de första bytena, Sundsvall Hockey sätter hög press och smålänningarna slarvar flera gånger vid farliga lägen. Dock så kommer Troja upp i ett par halvfarliga kontringar och drygt fyra minuter in i matchen komer också målet. Och det är den första linan som gör det. Sami Sandell gräver fram pucken till Mattias Persson som efter ett par snygga kroppsfinter bakom buren går runt densamma och snyggt lägger pucken högt upp i nättaket. Effektivt av Troja då detta var det första bytet man visade upp fint hockeyspel.

Men det skulle bli mer. Och vilket hockeygodis. Sebastian Ellerstad driver upp pucken i offensiv zon där han passar Istvan Bartalis som direktpassar till Markus Nilsson som trycker in pucken hårt vid stolproten. Pucken gick som på lina mellan spelarna. I slutsekunderna missar Mattias Persson ett friläge. Trots en tam inledning så jobbar sig Troja in i matchen och leder rättvist, 0-2.

SKOTT: 11-9

Andra perioden:

0-3 (7.57) Mattias Nilsson (Joakim Nettelbladt/Mattias Åkesson)

1-3 PP (14.57) Marcus Högström (Daniel Olsson/Alexander Larsson)

Analys: Troja får direkt en utvisning emot sig, men spelar snyggt ut det och kör igång direkt med en rasande fart.Spelarna jagar stenhårt på varenda puck och går in till hundra procent i varje duell. Utvisningen för sundsvall kom som ett brev på posten och det utnyttjar Troja skoningslöst. Just då Sundsvall blir fulltaliga Mattias Nilsson in pucken i mål efter en tilltrasslad situation framför målgården.

Sedan turas lagen åt att hålla puck, det ordnade spelet lyser med sin frånvaro och Troja trycker inte upp fullt lika mycket med sin 3-0-ledning i ryggen. Efter att Daniel Karlsson i Troja tagit en utvisning, modell nödvändig, på ett friläge från Sundsvall så reducerar hemmalaget. Marcus Högström får dra ett klassiskt dragskott upp i krysset på en skymd Sebastian Idoff. Otagbart. Direkt efter får Troja ställa upp för boxplay igen, laget lyckas hålla undan och med endast dryga minuten kvar så får Sami Sandell ett friläge, som han inte lyckas lirka mellan benen på motståndarmålvakten.

Det är det sista som händer i perioden. En period där Troja efter 3-0 slår av på tempot och bjuder in Sundsvall i matchen, laget kommer också att få inleda den avslutande perioden i boxplay.

SKOTT: 15-7

Tredje perioden:

2-3 (6.04) Pär Lindholm (Marcus Högström)

2-4 (16.22) Sami Sandell (Mattias Persson)

3-4 PP (17.47) Daniel Olsson (Gustaf Thorell/Christopher Thörn)

4-4 (18.21) Pär Lindholm (Gustaf Thorell)

Analys: Matchen ligger och väger. Sundsvall orkar inte riktigt trycka på medan Troja inte heller visar upp några offensiva tendenser. Troja fick fem minuter in i perioden lite press på Sundsvall med den ständigt farliga förstakedjan. Men vad hjälpte det. Anfallet efter lägger Marcus Högström i Sundsvall in ett skott som Pär Lindholm påpassligt styr in, 2-3 och det blir nerv i matchen. Något onödigt då Troja faktiskt hade guldläge i andra perioden. Sundsvall fortsätter att pressa och Troja kommer inte ur zon. Troja har en hyfsad chans på ett två mot ett läge där dock Tim Sandberg i Sundsvallsmålet gör en bra överflyttning. Troja har förtvivlat svårt att få till något organiserat spel i offensiv zon.

Men som en blixt från klar himmel kommar det. Mattias Persson, matchens bäste spelare, håller undan hela Sundsvallsförsvaret innan han passar, på egen skottretur, ner till Sami Sandell som får till ett perfekt avslut som går ovanför Tim Sandbergs högeraxel. Men det var inte slut, Sundsvall reducerar ännu en gång i spel sex mot fyra då de hade tagit ut målvakten, där pucken ännu en gång letar sig in i målet efter en milt sagt tilltrasslad situation, Daniel Olsson är siste man på puck. Sedan smäller det igen,

Sebastian Idoff gör sitt första, och största, misstag i matchen då han slutar spela i tron om att laget åker på en utvisning, samtidigt slänger Pär Lindholm in pucken från sargen och pucken går retsamt in vid en stillastående Idoff. 4-4 och nu väntar förlängning.

SKOTT: 14-7

Övertid:

5-4 (2.41) Marcus Högström (Niklas Zetterström/Alexander Larsson)

Analys: Sundsvall för spelet medan Troja spelar fortsatt avvaktande. Sundsvall avgör matchen efter snyggt spel i offensiv zon där till slut pucken styrs in, något konstigt av en Trojaback och Sebastian Idoff ligger tröstlös kvar på isen. Det blir en poäng att ta med sig hem till Ljungby, men det är en poäng som borde ha varit tre.

SKOTT: 3-4

TOTALT: 43-27

Inför matchen:

Efter matchen mot Bofors i lördags slog Troja nattläger i Örebro för vidare färd mot Sundsvall i går.

Efter värmning i dag på förmiddagen är det taggade trojaner som kommer till spel i kväll i Gärdehov mot ett Sundsvall, som likt Troja, har blandat och gett i inledningen av allsvenskan.

På förhand ser det ut att kunna bi en jämn batalj. Förra säsongens fyra möten lagen emellan var samtliga jämna tillställningar med en uddamålsseger hemma för Sundsvall och två suddensegrar och en uddamålsseger för Troja.

Sundsvall har Gustaf Lindvall, Daniel Wågström, Mikael Simons och Petter Emanuelsson borta på grund av skador och har till kvällens match lånat in två spelare från (spellediga) Timrå – backen Fredrik Sonntag och forwarden Alexander Larsson.

Troja kommer till spel med samma spelare som mot Bofors, där man spelade 1–1 efter 60 minuter, men förlorade i sudden death.

För Troja gäller det att i första hand få fart på målskyttet. Spelmässigt har det periodvis sett riktigt bra ut, men det är den rätta spetsen framåt som har saknats i flera av matcherna.

I Troja saknas Johan Linnander (handskadad), Patrik Kannerling (brutet finger) och Niklas Enberg (sträckning i magen/ljumsken).

Enligt sportchefen Jerry Andersson startar Troja åter med Sebastian Idoff i målet och tränaren Martin Karlsson har för avsikt att starta med de formationer som avslutade i matchen mot Bofors.