Annons

Troja hetast i länsderbyt

Första perioden till Troja.
Andra perioden till Tingsryd.
Tredje perioden oavgjord.
2–2 efter 60 minuter var ett logiskt resultat i Kronobergsderbyt mellan Tingsryd och Troja.
Och Trojas segermål i sudden death var en tillfällighet.
Sport • Publicerad 21 januari 2012
Foto: Per Sandebäck

– En skön vinst. Det kändes som om vi hade mer tyngd och kraft i tredje, sa Trojas assisterande tränare Torbjörn Persson som förstås var nöjd och glad på presskonferensen.

Det var inte Tingsryds assisterande tränare Björn Nord.

Annons

– Vi bytte bort oss. Trojas två sista mål kom när vi åkte och bytte då Troja hade pucken. Det kallas vattenskalle och får inte hända.

Trojas spelare var heta i inledningen och det kunde varit mer än 0–1 i första pausvilan.

– Vi gjorde en jävligt bra förstaperiod. Vi spelade fruktansvärt stabilt och skapade många lägen, sa Torbjörn Persson.

0–1 kom efter 4.53. Målskytten var en riktig lågoddsare, det var nämligen Janos Vas som nätade och därmed har ungraren gjort poäng i sju raka derbyn, antingen i Taiftröjan eller i Trojadressen.

I andra perioden bytten matchen skepnad helt. Tingsryds spelare kom in på isen som tigrar och det kom två snabba mål. Robin Jacobsson sköt 1–1 efter 1.52 och David Laudius 2–2 efter 5.44.

– Jag tycker att blev ombytta roller i andra. Jocke (Fagervall) gav killarna en skrapa i pausen och det gav resultat, sa Björn Nord.

Taif dominerade de första 15 minuterna i andra perioden kraftigt.

– Vi har haft djävulska problem i andraperioderna under hela säsongen, konstaterade Torbjörn Persson.

I en jämn tredjeperiod, där Taif hade ett par utsökta lägen att punktera matchen, kom en sen Trojakvittering. Det återstod bara 3.41 när Viktor Amnér placerade in 2–2.

Varsin poäng var säkrad för derbylagen, men Troja skulle fixa ytterligare en. 2.57 in i sudden death satte Jacob Berglund 2–3 bakom en förtvivlad Michal Zajkowski i Taifkassen. Därmed blev Jacob Berglund Trojas matchvinnare för andra matchen i följd.

Annons

Backen Robin Jacobsson var lysande i Tingsryd. Bästa Taifforwards var Richard Mueller, David Laudius, Thomas Larsson och Mark Santorelli.

Viktor Amnér var främste Trojaback, hans fina skridskoåkning är skön att följa. Bästa Trojaforwards var Robin Dahlström, Calle Gustafsson, Mikael Ahlén och Janos Vas.

Stämningen i Nelson Garden Arena var hög under hela Kronobergsderbyt. Lagens klackar, och totalt 2 423 åskådare, såg till att det blev en härlig inramning.

Det ska också noteras att Trojabacken Joel Johansson lämnade matchen i andra perioden med en knäskada.

– Det ska inte vara så allvarligt, visste Torbjörn Persson.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons