Annons

Troja krympte ytor och vann

Troja/Ljungby vann kampen i att krympa ytor på isen då Dalen besegrades med 3–2 (1–0, 0–1, 2–1) borta på söndagskvällen.
Sport • Publicerad 23 november 2014

– De har haft flera uddamålsförluster hemma och spelade tight. Vi var beredda på det och vi gjorde allt för att krympa ytorna ännu mer och samtidigt hålla ihop laget. Det var okej och i alla fall tillräckligt för att ta med oss tre friska poäng, analyserade Trojatränaren Pelle Svensson efteråt.

Alexander Lindqvist-Hansen visade återigen Troja vägen med ledningsmål i första perioden. I slutperioden gav Markus Nilsson kronobergarna ledningen i powerplay redan efter 1.18 innan hemmalaget utjämnade likaledes i numerärt överläge. För det avgörande målet svarade Gustav Hjalmarsson 9.38 in i tredje perioden.

Annons

– Vi dominerar inte matchen, men vi skapar chanser och har greppet om matchen, förklarar Pelle Svensson, som förväntar sig något annorlunda matchbild hemma mot Helsingborg härnäst.

– Ett skridskoskickligt lag som har tighta i mittzon. Vi föll där nere och har revansch att utkräva.

Individuella plusbetyg för målvakten Johan Nielsen samt Erik Persson och Markus Nilsson.

Mikael Svensson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons