Annons

Troja måste vända tung förlusttrend när topplag gästar

Troja har två blytunga förluster i bagaget när laget på onsdagskvällen gästas av Leksand i hockeyallsvenskan.
Ljungby • Publicerad 6 februari 2018
Trojas tränare Pelle Svensson.
Trojas tränare Pelle Svensson.Foto: Lena Gunnarsson

Men senast lagen möttes i Ljungby Arena vann Troja med 5–4 efter sudden death.

– Det ska bli spännande och kul att möta Leksand som har ett stjärnspäckat lag. Det har varit tre ganska jämna tillställningar när vi mötts tidigare den här säsongen och vi hoppas förstås kunna störa Leksand igen, säger Trojas tränare Pelle Svensson.

Annons

Förutom förlängningssegern hemma den 8 november har Troja förlorat knappt vid två bortamöten med Leksand, med 1–2 den 27 september och med 1–3 den 2 december.

Trojas senaste framträdanden i hockeyallsvenskan, mot bottenkonkurrenterna Västervik hemma (2–3) och BIK Karlskoga borta (2–6), har försämrat det utsatta tabelläget och nu måste det till en skärpning för att en negativ kvalplats ska kunna undvikas.

– Klart att vi inte är nöjda med insatserna i de två senaste matcherna och vi hoppas kunna vända trenden även om det är Leksand vi möter nu, säger Pelle Svensson.

Mot BIK Karlskoga i lördags var det få Trojaspelare som kom upp till sin rätta nivå. Målvakten Johan Nielsen, backen Jonatan Nielsen och kedjan med Sebastian Benker, Jonathan Johnson och Nikolai Meyer var bra i Nobelhallen, men många andra Trojaspelare måste höja sin kvalitet till onsdagskvällens match.

De bästa poängplockarna Alex Friesen, Mattias Ritola och Johan Porsberger är några av leksingarna som Troja måste ha extra koll på.

Även Leksand har för övrigt två raka förluster i bagaget, mot Björklöven hemma och Södertälje borta.

Ola NetterströmSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons