Annons

Troja nollade Södertälje

Troja tog en grymt stark seger borta mot Södertälje.
0–2 slutade matchen inför 2935 åskådare i Axa Sports Center och därmed inkasserade Troja tre viktiga poäng.
Sport • Publicerad 27 januari 2012

Första perioden:

Två tidiga utvisningar för Troja gjorde att Södertälje direkt kopplade initiativ över matchhändelserna. Troja lyckades dock hålla tätt under det numerära underlägena och arbetade sig in i matchen allt eftersom.

Annons

Andrej Hebar hade bästa Trojachansen i slutet av perioden, men Täljemålvakten Julius Hudacek räddade och det slutade mållöst

Skott: 13-6.

Andra perioden:

Troja tog för sig mer och mer och matchen stod länge och vägde. Till den 14:e minuten.

Henrik Björklund åkte sig fri mellan två hemmabackar och satte pucken högt till vänster om målvakten. Det var Örebroförvärvets första mål i Trojatröjan.

Helt rättvist så långt.

Troja hade strax innan målet föll, spelat ett resultatlöst powerplay i två minuter sedan Alexander Lagerström satt in en ful tackling på Ziga Pavlin och åkt på 2+10 minuter.

Efter 19.18 drog målskytten Bjöklund på sig en onödig tvåminutare efter en tripping anfallszonen, men Troja höll tätt i boxplayet som fortsätter i den tredje perioden.

Skott: 5-9.

Tredje perioden:

Annons

trona gjorde sitt bästa för att bjuda in Södertälje i matchen. I alla fall såg det ut så eftersom man återigen drog på sig en onödig utvisning på grund av för många spelare på isen. Dessutom en tripping och en för roughing.

Men Troja, seriens mest utvisade lag, lyckades hålla undan och när Södertälje plockade ut målvakten med 2.02 kvar att spela satte Carl Gustafsson dit Trojas andra mål för kvällen när han flippade in pucken i tom kasse efter 18.38.

Matchens lirare: Trevor Koenig som höll sin första nolla i Trojatröjan.

Skott: 14-13.

Totalt: 32-28.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons