Annons

Troja på plus – trots publiktappet

Trots att publiken sviker håller sig Troja på rätt sida om strecket i den ekonomiska tabellen. Nu hoppas man klättra över det sportsliga strecket och säkra nytt kontrakt.
Sport • Publicerad 10 februari 2014

I kväll är det omstart i hockeyallsvenskan efter ett längre uppehåll. De sista nio omgångarna av grundserien ska spelas på 18 dagar. Sportsligt har Troja ett tufft utgångsläge. För att säkra nytt kontrakt i hockeyallsvenskan nästa säsong måste man ta igen sex poäng på Södertälje. Efter kvällens omstart mot Karlskrona i Telenor Arena väntar en riktig nyckelmatch på torsdag mot laget som Troja jagar.

Sportsligt har Troja haft en riktigt jobbig säsong. På det följer ofta en tuff ekonomisk kamp, men där håller sig föreningen på rätt sida om strecket. I delårsrapporten fram till årsskiftet noterar man ett plus på cirka 100 000 kronor. Det är en bit från det budgeterade resultatet, men ändå betydligt bättre än vad det kunde ha varit.

Annons

Publiksnittet i Sunnerbohov ligger strax över 1 600 personer och det är cirka 250 åskådare under budgeten. Där försvinner nästan en halv miljon kronor jämfört med budget, men föreningen hämtar hem en hel del av det genom lyckade sponsoraffärer och lägre personalkostnader.

– Vi kämpar med de små medel som finns. Det är inte lätt. Detta år märker vi av att det kanske är något sämre tider som gör att intäkterna inte blir vad vi tänkt oss. Sedan det sportsliga med. Det ser vem som helst att det inte gått den vägen vi hoppats, säger ordförande Roger Andersson.

I senaste hemmamatchen mot Rögle arrangerade Troja enkronan. 2 940 personer kom till matchen. Det är lägre än under fjolårets gratismatch, men samtidigt gav sponsorjakten mer.

– Gruppen som varit ute och gjorde jobbet med enkronan gjorde ett suveränt arbete. Där är det hatten av för våra sponsorer.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons