Troja ryckte efter ny seger

Troja är på väg mot nytt kontrakt i hockeyallsvenskan. Efter 3-2 mot Huddinge har Ljungbylaget sex poäng ner till närmaste konkurrent.
Sport • Publicerad 25 mars 2011
Petter Sandström vaktar Trojas mål i kvällens match mot Huddinge.
Petter Sandström vaktar Trojas mål i kvällens match mot Huddinge.Foto:

Tredje perioden:

3-1 (5.57) Adam Miller (Mikael Ahlén)

3-2 (8.48) Vilhelm Åman-Stigart (Jesper Andersson, Billy Blomberg)

Sammanfattning: Den avslutande perioden blev dramatisk, trots att den inte borde blivit det. Adam Miller fixade 3-1 efter ett backskott från Daniel Karlsson som fastnat i trafiken framför mål. Trojas seger såg klar ut, men två misstag från PJ Atherton höll på att utjämna matchen.

Vilhelm Åman-Stigart gjorde inget misstag vid första chansen, men i sitt andra friläge räddade Petter Sandström. Avslutningen blev dramatisk. Huddinge tog ut målvakteen med tre minuter kvar i samband med en Trojautvisning. Närmast ytterligare ett mål var dock Troja. Adam Miller missade den öppna kassen från 50 centimeter och Joel Johansson lade pucken i stolpen.

Trojas seger var rättvis och ännu en gång lyckas laget vinna trots att man inte spelar på topp. Avståndet till tvåan i serien är nu sex poäng. Mycket tyder på att Ljungbylaget är allsvenskt även nästa säsong.

Andra perioden:

2-1 (3.50) Ted Nilsson (Markus Nilsson, Niklas Karmhag)

Sammanfattning: Ett mål betyder så mycket. Inledningsminuterna av den andra perioden såg ut som hela den första. Sedan sköt Trojas yngste spelare, 17-årige Ted Nilsson, ett direktskott. Pucken hittade in bakom Huddinges målvakt. Målet var Ted Nilssons första mål i Trojas a-lag.

17-åringens lycka tände hemmalaget. Troja radade upp chanser till ytterligare mål. Daniel Håkansson, Mattias Persson och Istvan Bartalis hade alla jätteläge att utöka. Närmast var ungraren Bartalis som styrde pucken i stolpen. Trojas snurr var så intensivt att Huddinges tränare kändes sig tvingad till en time out.

Tur och Tojkander (målvakten) håller Huddinge kvar i matchen. Trojas ledning är dock skör. Med bara sekunder kvar av perioden kom Huddinges Jimmy Jensen fri med Petter Sandström, men han lyckades inte överlista honom.

Skotten i andra perioden: 14-8.

Första perioden:

0-1 (13.32) Vilhelm Åman-Stigart (Jesper Andersson, Jonas Wallgren)

1-1 (17.46) Mattias Åkesson (Patrik Kannerling, Istvan Bartalis)

Sammanfattning: Slarvigt spel, men även lite briljans. Det är den korta versionen av den första perioden mellan Troja och Huddinge.

Troja inledde starkast och fick även två bra chanser till ett ledningsmål via två powerplay. Slarvigt passningsspel förstörde de möjligheterna. Efter halva perioden fick Huddinge sin chans med fler spelare på banan. De misslyckades i första läget, men när både Niklas Karmhag och Patrik Kannerling fick sätta sig i utvisningsbåset kom 0-1. Vilhelm Åman-Stigart fick ostörd finta in pucken till vänster om Petter Sandström. En lysande dragning lurade Trojamålvakten.

Periodens andra höjdpunkt svarade Istvan Bartalis för en stund senare när han assisterade Mattias Åkesson till Trojas kvittering.

1-1 är rättvist efter första perioden. Men om Troja bara hittar skärpan lär de ta ytterligare en seger och därmed skaffa sig ett skönt sexpoängsförsprång på de andra lagen i kvalserien. Skotten i första perioden: 9-8.

Inför matchen:

Ljungbylaget har inlett kvalserien till allsvenskan på ett lysande sätt - resultatmässigt. Martin Karlssons lag är obesegrat och har plockat elva av tolv möjliga poäng. Spelmässigt finns dock mer att önska enligt Trojatränaren.

I kvällens match mot Huddinge fortsätter Petter Sandström i målet. Han var tillbaka senast mot Hästen efter att ordinarie målvakten Tommi Satosaari skadat handen. Junioren Johan Landström vaktar båsdörren eftersom Axel Brage fortfarande är magsjuk.

I övrigt väntas få förändringar. Jesper Williamsson är tillbaka, men börjar på bänken. Därmed fortsätter Joel Johansson som back. Sami Sandell saknas ytterligare en tid. Martin Karlsson hoppas att han kan spela någon match senare i kvalserien.

Huddinge har blandat och gett, men ligger tvåa i kvalserien. De inledde starkt, men förlorade överraskande senast hemma mot Asplöven.