Annons

Troja skrällde igen – slog serieledaren Timrå

Först slogs tvåan Oskarshamn på bortais efter förlängning. Troja följde upp det med att besegra serieledande Timrå med 2–1 hemma i Ljungby Arena efter ordinarie tid.
ljungby • Publicerad 4 december 2017
Sebastian Benker var isens bäste spelar när Troja besegrade Timrå med 2–1. Nu kan Benker och resten av laget blicka framåt med lite mer hopp i sinnet.
Sebastian Benker var isens bäste spelar när Troja besegrade Timrå med 2–1. Nu kan Benker och resten av laget blicka framåt med lite mer hopp i sinnet.Foto: Lena Gunnarsson

Disciplinerat, sorterat och ett minimerande av risktagningar. Så lydde Trojas taktik när pucken släpptes och det var lätt att förstå logiken i det. Troja är sist i tabellen, Timrå leder den och är det lag som imponerat mest av alla så här långt.

Resultatet blev en mållös förstaperiod med fördel Troja som sin vana trogen fixade ett par frilägen som man sin vana trogen inte lyckades förvalta.

Annons

Det följdes av en optimistisk inledning av mittperioden där Troja etablerade tryck offensivt och tvingade fram en time-out hos Timrå efter fem minuter.

Spelet var sedan fortsatt försiktigt och ganska fattigt på heta målchanser, men när laget ett ut varsitt powerplay och perioden led mot sitt slut kom utdelningen för Troja. Starkt förarbete av Sebastian Benker gav Nikolai Meyer läget och det här gången gjordes inget misstag. Pucken placerades till vänster om Henrik Haukeland i Timråkassen och det var 1–0.

Skulle det hålla?

Skulle Troja kvittera ut tre nya livsviktiga poäng i bottenstriden?

Japp.

När Sebastian Benker svarat för ett nytt fint förarbete slog Jonathan Johnson till från tekningscirkeln och det var 2–0. Timrå kröp närmare genom Jesper Dahlroths 2–1-reducering men sedan lyckades Troja med stor disciplin och lika stor framgång bevaka ledningen fram till slutsignal. Därmed lämnar Troja över jumboplatsen till BIK Karlskoga.

Daniel EnestubbeSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons