Annons

Troja smyger mot toppen

Underläge med både 0-1 och 1-2.
Seger till slut med 7-2 (1-1, 1-1, 5-0) borta mot Tyringe.
Troja kommer till derbyt mot Tingsryd i storform.
Sport • Publicerad 21 januari 2006

- Vi vann komfortabelt, trots 0-1 och 1-2-underlägena. Vi var nog inte riktigt koncentrerade från början och tog någon dum utvisning. En och annan spelare hade nog kikat för mycket på serietabellen, säger assisterande Trojatränaren Jerry Andersson.

Tyringe tog ledningen två gånger, genom Stefan Franzén och Roger Nilsson. Troja kvitterade två gånger, genom Daniel Håkansson och Aki Hyyppä.

Annons

Rycket med stort R kom under fyra minuter i den sista perioden. Efter 42.29 gjorde Olof Mårs 3-2 till Troja. I den 46:e minuten gjorde först Mårs 4-2 och blott tolv sekunder senare satte Karl Helmersson 5-2. Innan slutsignalen ljöd i Tyrs Hov hade Daniel Håkansson nätat två gånger till.

Håkansson blev också Trojas bäste poängplockare, med tre mål och två assist. Olof Mårs var inte mycket sämre, med två mål och två assist.

- Vi sköt mycket skott och det var vår match hela tiden. Mot slutet gick Tyringespelarna på knäna, säger Jerry Andersson.

Förutom kejdan med Håkansson, Mårs och Marcus Eriksson framhåller han Daniel Karlsson och Fredrik Tidemans backspel, och Aki Hyyppäs offensiv.

Med fredagskvällens trepoängare avancerar Troja upp till tredje plats i division 1 F-tabellen. Bara en poäng skiljer upp till Pantern (som dock har en match mindre spelad) på kvalplatsen.

- Vi har två bra lag framför oss. Men vi smyger vidare.

I morgon väntar Tingsryd hemma i Sunnerbohov. Thomas Fahlqvist är sjuk och tveksam till spel. Annars är det ordinarie, laddad Troja som kommer till spel.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons