Annons

Troja tog jobbet och vann andra raka mot Djurgården

Trojas 2–1-seger över Djurgården hemma i Sunnerbohov beskrevs som en skräll. Vad ska man då kalla gårdagens 3–2-tilltvålning på Hovet? – Äh. Det lag som jobbar hårdast vinner oftast. Svårare än så är det inte i hockey, säger Trojatränaren Patrik Ross.
Sport • Publicerad 26 oktober 2012
Trojabackarna Ziga Pavlin och Niclas Edman sätter stopp för Djurgårdens forward Ludwig Blom­strand.
Trojabackarna Ziga Pavlin och Niclas Edman sätter stopp för Djurgårdens forward Ludwig Blom­strand.Foto: Johan Andersson Pic Agency com

Det är milsvida skillnader mellan Djurgården och Troja/Ljungby sett till meriter. Den enda gemensamma nämnaren är att båda lagen har en hemmaarena som kallas för Hovet.

Troja vann med 2–1 hemma i Sunnerbohov i den andra omgången av hockeyallsvenskan och i går tog Ljungbylaget andra raka segern mot Djurgården när man vann i Stockholm med 3–2.

Annons

Ljungbys stolthet ligger fyra i tabellen, en poäng från en direktplats till kvalserien, medan Stockholms stolthet ligger nia – en poäng från en playoffplats.

Troja fick en mardrömsstart med två utvisningar redan efter 2.41 och det första PP-läget utnyttjade Dustin Johner till 1–0. Troja vägrade dock vika ner sig och Joel Johansson dundrade in 1–1 efter 4.57. I slutminuterna hade Djurgården en avvaktande utvisning hängande över sig när Robin Dahlström transporterade runt pucken köksvägen och Jacob Berglund klappade in den mellan målvakten och stolpen.

– Vi stod lite på hälarna där i början, men jag tycker vi repade mod snabbt, säger Patrik Ross.

I andra perioden dominerade Troja långa stunder och det var DIF-målvakten Chet Pickard som höll kvar sitt lag i matchen. Stora delar av de 5 034 åskådarna på Hovet skanderade ”Vakna Djurgården”, men i stället var det de fem(!) personerna i Trojaklacken som fick jubla när Mattias Åkesson stötte in en backhand precis efter att Djurgården klarat av ett boxplay i slutet.

– Det var faktiskt bara den andra andraperioden som vi lyckats vinna. Men det kändes som vi var bättre och jobbade hårdare än dom, analyserar Ross.

Troja kontrollerade spelet i den tredje perioden, men de avslutande fem minuterna ryckte Djurgården upp sig en aning och när Tim Eriksson forcerade in 2–3 med 4.33 kvar var det plötsligt match igen. Med 1.23 kvar plockade Djurgården ut målvakten utan att få till en kvittering och Troja tog därmed sin nionde seger den här säsongen.

– Det kändes hur lugnt som helst i slutet och skotten som dom sköt kom långt utifrån, säger Ross.

Hela Trojalaget tog jobbet på allvar anförda av lagkaptenen Mikael Ahlén som käkade upp allt därute på isen. Den före detta Djurgårdsspelaren satte bland annat in en fet tackling på Douglas Murray, vräkte omkull sig själv och täckte skott med sidan av magen/ryggen.

Samtidigt som domaren Wolmer Edqvist blåste av matchen uppstod tumult nere på rinken i Hovet. NHL-förstärkningen Gabriel Landeskog pekades ut som upphovsman och tilldömdes en ”symbolisk” utvisning för roughing och en tiominutare för protest mot domaren.

Gårdagens förlust mot Troja var ”Mesta mästarnas” andra raka förlust efter tisdagens torsk mot Almtuna. Inte konstigt att det är lite frustrerat i Djurgården för tillfället.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons