Troja utan chans igen

I går var det 30 år sedan John Lennon mördades.
Onsdagen den 8 december 2010 var också dagen då Petter Sandström gjorde sin 300:e match i Trojatröjan. En jubileumsmatch som Trojamålvakten nog helst vill glömma.
Sport • Publicerad 9 december 2010

2–6 (1–3, 0–3, 1–0) inför 1159 åskådare var Trojas tredje raka förlust mot Rögle och Rögles sjunde raka seger i allsvenskan. Det skiljer 30 poäng mellan lagen i tabellen och Troja är fast förankrat i botten, medan Rögle på allvar är med och slåss om en direktplats till kvalserien.

Skånesegern var odiskutabel. Troja uppträdde valpigt både i anfallszonen och i försvarszonen, ja även i mittzonen. Det var idel felpass och nät man kom till avslutningsläge var skotten oftast missriktade, medan Rögle hade mer av en pitbullterrier-attityd och högg på det mesta.

För Troja blev det inte bättre av att målvakten Sebastian Idoff bjöd på Rögles två första mål, även om Rögles målvakt Jonas Fransson bjöd tillbaka när han missade att mota Sami Sandells relativt harmlösa långskott till 1–1.

Till andra perioden bytte Troja ut Idoff och Petter Sandström kom in.

Det blev dock ingen rolig jubileumsmatch för den 33-årige målvakten som i går gjorde sin 300:e match i Trojatröjan.

Efter 12.25 bytte han ut sig själv och Idoff kom tillbaka in på isen. Då hade Sandström släppt förbi sig tre puckar och det var i samband med 1–6-målet som Trojamålvakten sträckte sig i ljumsken och tvingades kliva av.

Rögle hade i det läget avgjort matchen och målen kunde inte Trojamålvakten lastas för.

Lika fräsande intensiv som första perioden var, lika avslagen var den sista. Och det var i första perioden som Troja hade sin chans, framförallt i de powerplaylägena som bjöds, men inte förvaltades. Stundtals såg det ut som om Trojaspelarna gjorde allt för att undvika att komma till skott.

– Jag vet inte om det är självförtroendet som det är brist på. I det läget vi är i är ju inte självförtroendet direkt på topp, sa Trojas assisterande tränare Torbjörn Persson efter matchen apropå de rödvita spelarnas ovilja att skjuta pucken på motståndarens mål..

Sista perioden bjöd på mer konståkning än ishockey och Joakim Nettelbladt putsade till siffrorna för Troja med sin 2–6-reducering.

– Vi fick en bra start igen, sa Rögles coach Kenny Jönsson med tanke på segermatchen i måndags.

– Sedan trampade vi på bra i andra perioden och borde väl till och med gjort några fler mål. I tredje spelade vi av matchen, fortsatte Jönsson.

För Troja återstår fyra matcher innan året är slut, mot i tur och ordning Malmö, Leksand, Örebro och Växjö. Det gäller för Troja att fylla på självförtroende-bägaren och hitta krigarmentaliteten igen.

En som inte var mycket för krig, men som hade ganska bra självförtroende var John Lennon och han hade med all säkerhet inte ishockey i tanken när han skrev låten ”It’s so hard”, men vissa textrader passar definitivt in på Trojas hockeylag:

”Du måste äta, du måste dricka, du måste känna någonting, du måste känna oro. Men det är tufft, det är riktigt tufft...”.