Annons

Troja utspelat av Rögle

För andra gången på tre dagar fick Troja se sig besegrat på hemmaplan av Rögle.
2-6 (1-3, 0-3, 1-0) slutade matchen i går inför 1159 åskådare i Sunnerbohov.
Sport • Publicerad 8 december 2010

Första perioden;

0-1 (2.53) Rasmus Bengtsson (Carl Gustafsson/Viktor Lindgren)

Annons

1-1 (5.40) Sami Sandell (Sebastian Idoff)

1-2 (9.15) Adam Hobsson (Andrée Brendheden)

1-3 (15.41) Christopher Liljewall (Simon Olsson/Ted Brithén)

Analys: En laddad period med mycket känslor och högt tempo. Lite playoffkaraktär, vilket inte är så konstigt då det här är andra gången på tre dagar som lagen möts i Sunnerbohov.

Rögle leder tack vare sin effektivitet och det var också gästande lag som tog ledningen genom ett långskott(?) från Rasmus Bengtsson som seglade in bakom Sebastian Idoff i Trojamålet.

Troja replikerade dock och Sami Sandell fick även han i väg ett skott från distans som letade sig in bakom Jonas Fransson i Röglemålet. Inget av målet såg otagbart ut.

Trojaslarv vid egen målbur ledde till 1-2 efter 9.15. Sebastian Idoff skulle rensa i väg en tillbakapass från Mattias Nilsson, men det ville sig inte bättre än att Rögles Adam Hobson fick fatt i pucken och lyfte in den.

Troja har sedan haft flera bra chanser i spel både med två och en man mer på isen, men hemmalaget har kommit till alldeles för få avslut. Adam Miller och Mikael Ahlén har haft varsin farlig styrning.

I stället utnyttjade Rögle en snabb kontring där Christopher Liljewall höll i pucken och smackade upp den bakom Idoff.

Skott: 14-13

Annons

Andra perioden:

1-4 PP (3.57) Ted Brithén (Daniel Glimmenwall)

1-5 (5.14) Viktor Lindgren (Ted Brithén/CHristopher Liljewall)

1-6 (12.25) Andrée Brendheden (Henrik Björklund)

Analys: Troja bytte målvakt. Ut: Sebastian Idoff. In: Petter Sandström.

Sandström som gör sin 300:e match i Trojatröjan fick dock nog efter 12.25 då Troja gjorde ännu ett målvaktsbyte och Sebastian Idoff åter kom in på isen. Enligt den första prognosen ådrog sig Sandström en sträckning i ljumsken i samband med 1-6-målet som Andrée Brendheden sköt in mitt framför målet.

Sandström fick för övrigt en mardrömsstart och tvingades släppa in 1-4 när Troja spelade i boxplay och 1-5 där han inte hann med i en sidledsförflyttning.

Dock ska Sandström inte lastas för målen, utan det är utespelarna som stått för misstagen som bäddat för baklängesmålen. Bland annat krockade Joel Johansson och nIklas KArmhag med varandra snett framför egen bur i momentet före 1-6-målet.

Rögle har varit det bättre laget och matchen känns avgjord. Troja har slarvat för mycket , framförallt i anfallszonen och varit för tama i avsluten.

Kedjan med Sami Sandell, Mikael Ahlén och Sebastian Ellerstad är den formationen som skapat mest framåt.

Annons

Skott: 14-12

Tredje perioden:

2-6 (4.56) Joakim Nettelbladt (Sami Sandell/Jesper Williamsson)

Analys: Tempot sjönk drastiskt i den sista perioden, liksom spelkvaliteten. Rögle hade bara att bevaka sin ledning och gjorde det bra, även om Joakim Nettelbladt tilläts reducera efter 4.56 när han la in pucken mellan benen på Röglemålvakten.

Att Rögle inte gjorde några mål i sista perioden berodde mer på på tur än skicklighet hos Trojaspelarna i kombination med viss oskärpa hos redan segervissa Ängelholmare.

Skott: 16-10. Totalt: 44-35.

Inför matchen:

En viktig match i matchen står mellan målvakterna. Lyckas Trojas Sebastian Idoff övertrumfa Röglemålvakten Jonas Fransson är mycket vunnet. Med 94,04 i räddningsprocent är Fransson tätast av samtliga målvakter i allsvenskan, jämfört med Idoffs 88,07 i räddningsprocent.

– Vi gjorde många bra saker mot Rögle i måndags, men också mindre bra. Vi måste se till att ha energi direkt vid första nedsläpp. Positivt var att vi tog fler skott än tidigare, det har jag tjatat om. Men det gäller att vi har trafik på mål när skotten avlossas. Sebastian Idoff kommer att vakta målet igen och kan han göra en kanoninsats i 60 minuter samtidigt som övriga laget spelar som i andra och tredje perioden senast vinner vi, säger Trojatränaren Martin Karlsson.

Trojas fem senaste matcher: Rögle (h) 3–4, Västerås (b) 0–4, Bofors (h) 3–4 (sd), Sundsvall (h) 3–2 (sd), Almtuna (b) 1–7.

Annons

Rögles fem senaste matcher: Troja (b) 4–3, Tingsryd (h) 4–0, Leksand (b) 5–1, Malmö (h) 6–0, Sundsvall (b) 4–1.

Trojas lag:

Målvakt: Sebastian Idoff (Petter Sandström).

Backar: Niklas Karmhag, Joel Johansson - Daniel Karlsson, Oscar Fantenberg - Jesper Williamsson, Joakim Nettelbladt - Filip Olsson, Alexander Edström.

Forwards: Mikael Ahlén, Sami Sandell, Sebastian Ellerstad - Daniel Håkansson, Adam Miller, Andreas Sundin - Mattias Åkesson, Mattias Nilsson, Patrik Kannerling - Istvan Bartalis, Oscar Holst.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons