Troja vann på straffar

Straffar fick avgöra mötet mellan Björklöven och Troja/Ljungby. Här blev Jonathan Johnson Trojahjälte när han med sin straff säkrade 4-3-segern.
Umeå • Publicerad 9 februari 2018 • Uppdaterad 10 februari 2018

Två skott från blålinjen såg till att det stod 1-1 efter första perioden.

Det började bra för Björklöven när backveteranen Stefan Andersson med sitt skott hittade rätt.

Stefan firade sin 499:e allsvenska match med att bli målskytt för andra gången under säsongen.

Troja var minst lika bra som Björklöven i första perioden. Därför kom 1-1 efter 16.29 logiskt. Simon Fredriksson var också en oväntad målgörare i Troja.

Troja avslutade perioden med ett powerplay, men här kunde Lövens Mattias Granlund se till att få ett friläge. Jens Holmström i Troja gjorde ett bra hemjobb och avvärjde situationen.

I andra perioden hade Trojas Alexander Lindqvist-Hansen ett bra läge i boxplay och efter 12.28 svarade Johan ”Bois” Andersson för ett kanonmål. Johans överraskande puck satt hårt i nättaket.

Innan andra perioden var över hade Björklövens Roope Talaja kvitterat på en retur. Björklöven var på gång, vann tekningarna, och när Trojas Jens Holmström drog på sig en fem-minutare såg det tungt ut med Trojaögon.

Dramat fortsatte när Roope Talaja gjorde 3-2 sekunder före att Troja var fulltaligt på isen. 4.54 kvitterade Jonatan Nielsen med ett jätteskott från backposition.

Troja prickade sedan stolpen två gånger om när matchen stod och vägde vid 3-3.

Sven ElofssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.