Annons

Troja var bättre – men förlorade

Positivt: Troja dominerade stora stunder i Malmö Arena och sköt 36 skott på mål.
Negativt: Troja lyckades dock bara sätta ett av skotten, medan Malmö fick in tre puckar bakom Trojamålvakten Trevor Koenig.
Sport • Publicerad 16 februari 2012

– Trevor gav oss chansen att vinna genom flera bra räddningar (räddade 29 av 32), men så många öppna lägen som vi bommade har jag nog aldrig varit med om, sa Trojaforwarden Patrik Kannerling efter matchen.

Troja sköt 36 skott och mängder av skotten kom från slottet och i öppna lägen, men Malmömålvakten Pontus Sjögren storspelade mellan stolparna.

Annons

I första perioden tillät Trojanerna Jean-Luc Grand-Pierre att ge Redhawks ledningen med 1–0 när Troja spelade powerplay och i början av den andra perioden fick Roger Olsson öka på till 2–0.

Sett till spel och målchanser var det missvisande siffror.

Troja körde dock på och med 3,5 minut kvar av perioden kom reduceringen.

– Vi kom tre mot två, jag, (Johan) Linnander och Istvan (Bartalis), och Istvan fick pucken bakom deras mål och passade in till mig vid bortre stolpen, beskrev Patrik Kannerling målet som betydde 2–1 och kontakt inför tredje perioden.

Men historien upprepade sig. Troja skapade chanser, men fick inte in pucken och i slutminuten satte Malmö 3–1 i tom kasse och Trojas femte raka förlust var ett faktum.

– Men i dag var vi värda att vinna. Vi var det bättre laget i 60 minuter, sa Kannerling.

En annan Patrik. Ross, tränare i Troja, var också belåten med sina spelares uppträdande, men missnöjd med utdelningen.

– Vi åkte mer skridskor och tacklade mer än Malmö och var det klart bättre laget, men vi hade en enorm oförmåga att göra mål. Sett till insats och prestation kunde vi inte göra mycket bättre, men däremot måste vi kunna ta till vara på chanserna vi fick på bortaplan mot Malmö, sa Ross.

Efter några mer eller mindre bedrövliga matcher på sistone var det åter den gamla Trojamaskinen som visade sig i Malmö Arena. Ett maskineri som dock bör smörja till de offensiva kugghjulen ytterligare inför de sex återstående omgångarna i allsvenskan.

Med 18 poäng kvar att spela om ligger Troja nia i tabellen med tio poäng upp till playoffstrecket och 16 poäng ner till Sundsvall under kvalstrecket

Annons

I morgon möter Troja Örebro och Patrik Kannerling såg redan i går fram emot morgondagens drabbning i Sunnerbohov.

– Visst är playoff en bit borta, men så länge det finns chans måste man ju tro på det. Det känns som vi har hittat tillbaka till vårt spel och serieledarna på besök hemma räcker som morot. Men vi måste spela med det vi har på bröstet och ställa upp för varandra.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons